Demisie la vârful IŞJ. Cristina Vâlcu se întoarce la Colegiul Naţional

vineri, 06 septembrie 2013, 01:50
3 MIN
 Demisie la vârful IŞJ. Cristina Vâlcu se întoarce la Colegiul Naţional

Cristina Vâlcu, unul dintre cei doi inspectori generali adjuncţi, şi-a dat demisia din funcţie. Ea a anunţat că nu şi-a dorit să vină la IŞJ pe termen lung, şi că se va întoarce în fruntea Colegiului Naţional, activitatea ei „de suflet“. Cine o va înlocui în funcţie?

Noul an şcolar vine cu schimbări în conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ). Cristina Vâlcu, profesor ce ocupa funcţia de inspector general adjunct cu susţinere din partea PSD, a demisionat recent din funcţie. Motivul: vrea să se întoarcă la catedră, dar şi în funcţia deţinută anterior. Cristina Vâlcu a declarat că îşi doreşte să reia activitatea de director al Colegiului Naţional, instituţie pe care o consideră a fi „de suflet“.

„Activitatea la IŞJ a fost o provocare“

„Îmi doresc să mă reîntorc la şcoală. După aproape 30 de ani de activitate în Colegiul Naţional, este greu să te desparţi pe termen lung. Nu îmi propusesem să vin în inspectorat pentru un interval mare de timp. Activitatea aici a fost o provocare, am colaborat excelent cu actuala echipă a IŞJ. De altfel, şi rezultatele obţinute de judeţul Iaşi în context naţional demonstrează acest lucru“, a subliniat Cristina Vâlcu. Poziţia rămasă liberă în cadrul IŞJ va fi ocupată în următoarele zile, când ministrul Remus Pricopie va semna ordinul de numire a viitorului adjunct al IŞJ. Chiar dacă şefa instituţiei, Camelia Gavrilă, este un activ şi marcant membru PNL, cel mai probabil pe acest post de adjunct va fi desemnat un cadru didactic care va avea sprijin politic de la PSD Iaşi, aşa cum era anterior şi cum s-a stabilit la ultimele negocieri politice locale din cadrul USL. Camelia Gavrilă ne-a a declarat ieri că ştie cine este următorul inspector general adjunct, dar că deocamdată nu poate să facă public numele. „Pot să zic doar că doamna Vâlcu mi-a spus de intenţie la sfârşitul anului şcolar, când a formulat şi demisia şi a transmis-o la minister. A dus la capăt bacalaureatul de toamnă, la care a fost preşedinte. Şi-a dorit să se întoarcă la şcoală, ca director al unui colegiu prestigios. E nostalgie, şi are sentimentul că este foarte ataşată de valorile Colegiului Naţional“, a declarat Camelia Gavrilă.

Cel mai vehiculat nume

Inspectorul general a lăudat activitatea Cristinei Vâlcu la IŞJ, cu care a avut o relaţie de colaborare deosebită. „Regret profund, pentru că a fost un coleg deosebit, am format o echipă excepţională. A dovedit competenţe manageriale de vârf, absolut necesare la o funcţie atât de complicată. Îmi exprim speranţa ca persoana care se află printre propuneri să aibă aceeaşi atitudine şi implicare. Cunosc persoana desemnată, este tot cu experienţă managerială“, a declarat Camelia Gavrilă. Cel mai vehiculat nume pentru funcţia de nou adjunct al IŞJ, pe lângă actuala adjunctă Mariana Pop, este Anda Tănasă, actual director al Colegiului Tehnic „Gh. Asachi“. „Deocamdată nu ştim… Mi s-a cerut un CV, dar nu există un ordin. Sunt onorată, în orice caz“, ne-a declarat profesoara Anda Tănasă.

Comentarii