Distribuția locurilor pentru admiterea de anul acesta la USAMV

miercuri, 25 mai 2016, 01:58
2 MIN
 Distribuția locurilor pentru admiterea de anul acesta la USAMV

Pentru ciclul de licenţă, Agronomia a pregătit un număr total de 739 de locuri bugetate şi 437 cu taxă 

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad" (USAMV) Iaşi a publicat pe pagina de Internet numărul de locuri la ciclurile de licenţă şi masterat care au fost aprobate de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice pentru admiterea în anul universitar 2016-2017.

Cifrele de şcolarizare marchează perioada sesiunii de admitere de vară, care va avea loc anul acesta între 18 şi 25 iulie. Locurile sunt mai multe decât cele propuse anul trecut de către USAMV, când instituţia de învăţământ superior agricol a înregistrat cel mai mare număr de studenţi înmatriculaţi în anul I de la înfiinţare.

Astfel, pentru ciclul de licenţă, Agronomia a pregătit un număr total de 739 de locuri bugetate şi 437 cu taxă, dintre care 296 bugetate, respectiv 138 cu taxă la Facultatea de Agricultură, 132 cu 71 la Facultatea de Horticultură, 144 cu 103 la Facultatea de Zootehnie şi 102 cu 100 la Facultatea de Medicină Veterinară.

De remarcat este faptul că şi anul acesta USAMV a pregătit un număr de 50 de locuri, mai multe faţă de anul anterior, în regim cu taxă, pentru studenţii străini care vor dori să vină la Iaşi să înveţe şi să li se predea Medicină Veterinară în limba engleză. Aici, taxa de şcolarizare va fi de 5.000 de euro pe an.

Pe lângă acestea, la licenţă, USAMV mai pregăteşte 15 locuri bugetate pentru tinerii din Republica Moldova care sunt absolvenţi ai liceelor din România, şi 10 cu taxă, 44 bugetate şi 10 cu taxă pentru tinerii români de pretutindeni şi şase bugetate şi cinci cu taxă pentru rromi. USAMV propune locuri la masteratele acreditate de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior la doar trei dintre facultăţile sale, fără Medicină Veterinară.

La master vor fi scoase la concurs 360 de locuri la buget, 189 la taxă şi 46 pentru tinerii români de pretutindeni. „În eventualitatea neocupării locurilor planificate se va organiza o a doua sesiune de admitere în luna septembrie. Perioada de înscriere a candidaţilor la admiterea din sesiunea din vară este de 18-25 iulie, iar pentru sesiunea din toamnă 5-9 septembrie“, au transmis reprezentanţii USAMV.

 

Comentarii