Drama politico-ontologică a lui Măricel şi complotiştii haini ai lui Chir Nica

miercuri, 15 februarie 2017, 02:50
2 MIN
 Drama politico-ontologică a lui Măricel şi complotiştii haini ai lui Chir Nica

Dezamăgire mare în ultima perioadă în tabăra din partidoi a lui Măricel, şeful de la Cejău, pe motiv că tot mai multe semnale care vin dinspre Bucale arată că acesta nu prea are şanse să-i ia locul primarelui Chir Nica la şefia filialei, dacă va fi să se pună de-o excludere. 

Motivul ar fi acela că, din câte s-ar fi tatonat dinspre capitală, s-a tras concluzia că Măricel nu ar avea anvergura necesară pentru a ţine primarii în mână. Din cauza asta, cică Măricel ar fi ajuns tot mai marginalizat în partidoi, iar mai nou se plânge că el nu poate face nimic în partidoi la Iaşi, că tot ce înseamnă numiri strategice în funcţii le face vicele Habarnagiu sau fostul dipotat Jakob Ban, locotenenţi de-ai lui Chir Nica.

Acuma, Măricel ca Măricel, dar dacă am ajuns până acolo încât de numirile strategice să se ocupe alde Habarnagiu sau Jakob Ban, atunci zău că ne merităm soarta… Vedem că premarele Chir Nica i-a scris ieri lui Grindeanu să ajute Iaşul, să-l scoată din izolare. Păi, pen’ ce să-l mai scoată, musiu? lasă-l acolo în zama lui să zacă!

De ce a scos capul de la cutie disidentul Castanciu

Şi dacă tot suntem în context, haideţi să mai lămurim repejor o problemuţă apărută la partidoiul ieşean zilele astea. Ne referim, fireşte, la motivul pentru care conţilierul giudeţean Castanciu jr. a scos capul de la cutie acum două zile, loc unde îl băgase după ce şi-a promit bobârnacele de rigoare acum aproape două luni şi de unde nu l-a mai scos deloc până duminică. Adică până când l-a trimes pe omul de casă Laika să-l atace cum poate pe Chir Nica, pe motiv că s-a dat la Drac Nea.

Gurile rele de prin partidoiul ieşean spun căci consilierul Castanciu s-ar fi reactivat după ce a apărut perspectiva ca primarul Iaşului să fie dat afară din partid, apărând ca urmare oportunitatea de a ocupa el şefia filialei. Nu el în persoană, ci pentru el, mai exact. Căci Castanciu preferă mai mult să stea cu fundul în două luntrii şi în afaceri, şi în politichie, scopul său fiind, zice-se, să-şi impună un apropiat la şefia filialei, de-un par egzamplu Momâia sau ceva pe aicea. Aceleaşi guri rele mai zis că, de fapt, şi în spatele revoltei de ieri a premarilor partidoiului din giudeţ ar fi tot Castanciu, şi nu Măricel. Eh, şi voi acuma: parcă poate crede cineva că ar fi fost invers…

PS: Apropo de întâlnirea secretă a primarilor pesedişti din judeţ de ieri de la motel, spun surse apropiate chestiunii că un umăr anti-Chirica ar fi pus aicea şi fostul premar Gigi. Acuma, stând strâmb şi gândind drept, ridicăm şi noi o minge la fileu: o fi făcut-o din interes, sau din plictiseală?

Comentarii