Drujba intră printre copacii din Copou. Vor dispărea 25 de arbori uscaţi

marți, 26 iulie 2016, 01:56
1 MIN
 Drujba intră printre copacii din Copou. Vor dispărea 25 de arbori uscaţi

Drujba va intra din nou în func­ţiune în Copou. Municipalitatea a anunţat demararea unei acţiuni de marcare a copacilor uscaţi de pe bulevardul Carol I şi aleea Grigore Ghica Vodă.  

Potrivit primelor estimări, este vorba de aproximativ 20 de arbori, acţiunea de marcare urmând să fie efectuată de Biroul administrare mediu urban din cadrul Primăriei, SC Servicii Publice SA, Direcţia Silvică, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu. Acţiunea de marcare va începe astăzi la ora 10 şi va presupune marcarea cu vopsea a arborilor care pot deveni generatori de pericole. 

„Nu se pune problema să se facă imediat tăieri, chiar dacă arborii sunt uscaţi. Fiecare copac în parte va fi discutat în cadrul Comisiei de ordonare a vege­taţiei, cu identificarea individu­ală, cu fotografii şi tot ce trebuie“, a declarat directorul Ser­vicii Publice SA, Laurenţiu Ivan. Comisia de ordonare a vegetaţiei este formată din reprezentanţi ai fi­lialei ieşene a Academiei, ai Grădinii Botanice, Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Vete­rinară, Primăriei şi SC Servicii Publice SA. 

Comentarii