Evident, tot muzică şi tot bună!

vineri, 30 ianuarie 2015, 13:14
2 MIN

Am băgat din nou nasul în colecţie, pentru idei de muzică. Recunoaştem că, la un moment dat, ne-a trecut prin cap să tragem o ediţie a rubricii dedicată trupelor şi pieselor care ne calcă pe nervi, dar ne-am revenit la timp: asta ar fi însemnat să căutăm acele chestii şi, mai mult, să ascultăm măcar un fragmenţel din fiecare, ca să fim siguri de calitatea audio/ video a clipului.

Ar fi fost prea groaznic pentru noi şi, în plus, nici nu ştim prea bine cine comite piesele respective, pe care le auzim întâmplător, la radio, prin taxiuri sau magazine. Facem aici o paranteză: în topul muzicilor din unităţile de desfacere se află cea dintr-un supermarket din Păcurari; de unde, cu săptămâni în urmă, era un fond sonor discret, cu piese de smooth jazz, în special la chitară, (pentru cine nu ştie cum sună smooth-jazz, iată o mostră:) 

ne-am delectat recent cu rock clasic şi blues. Am încheiat paranteza, revenind la ce ziceam: prin urmare, trecem la muzică…

Înainte de altele, că tot a murit Demis Roussos şi toate televiziunile / posturile de radio au băgat melodii îndrăgite, cam lălăite, venim cu o piesă a trupei Aphrodite’s Child, în care Roussos (la voce şi bass) evoluează alături de (mai târziu celebrul) Vangelis Papathanassiou (keyboards):

Astea fiind scrise, să trecem la o nouă trecere prin muzică, în ordine nu neapărat a valorii, nici cronologică, doar vag alfabetică.

Buddy Rich – Bugle Call Rag – fiindcă am vizionat recent filmul "Whiplash": 

Buckethead – Soothsayer (Brian Patrick Carroll, pe numele său, unul dintre cei mai talentaţi, ciudaţi şi avangardişti chitarişti – de pe la minutul 3:35 începe să-şi dea drumul): 

Charlie Parker & Coleman Hawkins

Electric Light Orchestra – Livin’ Thing

Eric Johnson – Cliffs of Dover

Eric Johnson – Trail of Tears (încă una, fiind vorba despre un chitarist care nouă ne place foarte mult):

Emerson, Lake and Palmer – Pictures At An Exhibition

Iron Maiden – Rock in Rio (Full Concert)

Jimmy Thackery and The Drivers – It’s My Own Fault

John Scofield Trio – Blue Note (New York City, 2004 – Full Concert)

Johnny Winter – Live Copenhagen 1970 (Full Show)

Lee Ritenour – Wesbound

Lee Ritenour & Dave Grusin Live at Java Jazz Festival 2013

Lynyrd Skynyrd – 1975 ( Full Concert)… Și așa am ajuns la una dintre trupele noastre favorite (din Top 5 – ordinea se mai schimbă, funcție de starea de spirit a momentului)

 

Lynyrd Skynyrd – 1976 Knebworth Fair Festival, England

Lista continuă…

Comentarii