Fetiţă model născută în Franţa, apoi aruncată în braţele străbunicului la Podu Iloaiei

miercuri, 12 august 2015, 01:56
2 MIN
 Fetiţă model născută în Franţa, apoi aruncată în braţele străbunicului la Podu Iloaiei

„Nu avem motive să intervenim în familie şi să scoatem copilul de acolo“, a arătat Angelina Enache, purtător de cuvânt al DGASPC.

Gabriela, minora de opt ani din oraşul Podu Iloaiei care este îngrijită de străbunicul său, Gheorghe Mardari, rămâne în conti­nuare în grija acestuia. Fetiţa este momentan bine îngrijită şi bătrânul îi poate asigura tot ce are nevoie, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

Aceştia mai arată că fetiţa abandonată de mama sa în grija străbunicului a terminat clasa a III-a cu rezultate bune la învăţătură. „Fetiţa este în continuare în grija străbunicului său care se îngrijeşte cum trebuie de minoră. Potrivit ultimelor evaluări, fetiţa are o evoluţia favorabilă, cu rezultate deosebite la şcoală. Interesul nostru este ca minora să fie bine şi, prin urmare, atât timp cât situaţia este bună, nu avem motive să intervenim în familie şi să scoatem copilul de acolo“, a arătat Angelina Enache, purtător de cuvânt al DGASPC.

Cazul Gabrielei a atras atenţia opiniei publice anul trecut în vară, atunci când DGASPC a primit o sesizare prin care se reclama că fetiţa este abuzată de bătrân. Însă evaluarea spe­cialiştilor DGASPC a arătat că reclamaţia era nefondată şi că minora era bine îngrijită de tutorele său, motiv pentru care instituţia nu a pus problema schimbării măsurii de protecţie. Gabriela este în plasament fami­lial la străbunicul său din anul 2007 prin hotărâre judecătorească. „Cei doi locuiesc într-o casă cu două camere, hol şi bu­că­tărie, locuinţa având dotările necesare unui trai decent“, preciza anul trecut DGASPC.

Minora este născută în Franţa, în oraşul Lyon, şi are paternitate necunoscută. În cei şapte ani în care a fost crescută de străbunicul său, mama aflată în străinătate nu i-a dat fetiţei niciun semn de viaţă, singurul său părinte fiind străbunicul Gheorghe, în vârstă de 76 de ani.
 

Comentarii