Fiica lui Giurma, girată şi de Senat, va veni la catedră din primăvară

vineri, 30 septembrie 2016, 01:58
2 MIN
 Fiica lui Giurma, girată şi de Senat, va veni la catedră din primăvară

Ea este plecată de zece ani în străinătate. În tot acest timp, nu a predat nicio oră la Universitatea Tehnică, ea având contractul de muncă suspendat 

Este oficial. Fiica fostului rector al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, Ion Giurma, a devenit profesor în acte la instituţia de învăţământ superior, după ce a fost plecată un deceniu în străinătate, având contractul de muncă suspendat (VEZI AICI). La ultima şedinţă a Senatului, forul instituţiei a girat pentru decizia comisiei de concurs, validând toate posturile care au fost aprobate. Însă nu a fost validată lista integral, cu toate numele prezentate acolo, ci au fost luate individual, unul câte unul, şi propuse cu vot în plenul Senatului.

Postul de la Facultatea de Hidrotehincă, Geodezia şi Ingineria Mediului pentru care a candidat prof.dr. Raluca-Catrinel Handley-Giurma, după ce tatăl ei a aprobat suspendarea contractului acesteia cât a fost plecată în Marea Britanie timp de zece ani, a fost validat în unanimitate. „Toate posturile au fost aprobate de pe lista respectivă. Au fost validate de Senat, la for ajungând chestiunile, să le zic aşa, procedurale – felul în care a îndeplinit fiecare candidat criteriile. Nu a existat niciun comentariu nici la cazul la care faceţi dumnevoastră referire, aşa că s-a votat în unanimitate pentru aprobarea inclusiv acelui caz“, a declarat prof.dr. Doru Pănescu, preşedintele Senatului UTI Iaşi.

Din Senatul care a votat pentru promovarea fiicei fostului rector au făcut parte inclusiv contracandidaţi vocali în trecut ai lui Ion Giurma, precum prof.dr. Alexandru Sălceanu. Interpelat în chestiunea votului acordat, acesta a precizat că este o „politică a Senatului“ de a ţine seama de deciziile comisiilor de concurs şi ale forurilor ce au analizat dosarele şi criteriilor, şi prin urmare a votat şi el pentru avizarea postului.

Mai mult, în aceeaşi şedinţă a Senatului, şi fostul rector a primit girul Senatului pentru continuarea activităţii didactice pe post. Deşi, conform preşedintelui Senatului, s-au înăsprit criteriile pentru acordarea acestor prelungiri ale activităţii didactice şi au fost mai puţine decât în anul anterior, prof.dr. Ion Giurma a primit acordul pentru a mai desfăşura, conform specificaţiilor Legii Educaţiei, încă un an activitatea sa didactică, până la evaluarea din septembrie 2017. Surse din universitate au precizat însă că fiica acestuia va fi obligată, după concediul prelungit de zece ani, să vină la catedră pentru a-şi ţine orele, urmând a face asta din semestrul al II-lea, până când va fi nevoită să îşi regleze conturile din Anglia.

Comentarii