Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Fiscul ieşean a fost blocat timp de mai multe ore

GALERIE
protest finante2
  • protest finante2
- +

Angajaţii au refuzat să mai lucreze fiindcă Executivul a ales să urce salariile preferenţial, numai la anumite categorii de funcţionari. Sub presiunea străzii Guvernul a revenit asupra deciziei.

 

Angajaţii Fiscului au protestat spontan, ieri, începând cu ora 8 dimineaţa şi au blocat activitatea instituţiei preţ de cel puţin două ore. Aceştia s-au alăturat colegilor din celelalte judeţe ale ţării, nemulţumiţi de decizia Guvernului de a mări cu 60% salariile angajaţilor de la aparatul central, fără a-i lua în calcul şi pe salariaţii direcţiilor regionale. „Suntem nemulţumiţi că în Monitorul Oficial a apărut o Ordonanţă potrivit căreia doar angajaţilor din aparatul central, din Ministerul de Finanţe, Direcţia Mari Contribuabili şi Direcţia Antifraudă, li se vor mări salariul de bază cu 62%, nu prin acordare de sporuri. Salariul de bază este acelaşi pentru orice funcţionar, dar nouă, care muncim la fel ca cei de la Bucureşti, nu ni se va aplica această creştere. Cei din aparatul central au sporurile lor pentru că lucrează acolo, dar să modifici salariul de bază doar pentru o categorie de funcţionari este discriminatoriu. Intenţionăm să continuăm cu protestele până se ajunge la un numitor comun, suntem discriminaţi”, a precizat Dumitru Ceapoi, lider de sindicat la Fiscul ieşean.

Ulterior demersului angajaţilor de la Direcţia Regională a Finanţelor Publice Iaşi, peste 40 de angajaţi ai Casei Judeţene de Pensii au ieşit în faţa instituţiei şi şi-au exprimat nemulţumirea privind salariile pe care le primesc, însă aici activitatea nu a fost blocată. „Am ieşit să protestăm şi intenţionăm să continuăm şi zilele următoare pentru că dorim să avem salarii decente. În 2010 au fost tăieri salariale şi disponibilizări, dar volumul de muncă a rămas acelaşi, plus că din acel an nu am primit nicio majorare”, a spus liderul sindicat al CJP Iaşi. La Fisc, contribuabilii prezenţi să plătească taxele s-au declarat nemulţumiţi că au fost nevoiţi să aştepte două ore pentru a-şi rezolva problemele, deşi liderii de sindicat declaraseră presei că activitatea nu este afectată de protestul spontan. „Am ajuns aici puţin după ora 8 şi nici acum, la 9.30, nu am reuşit să plătesc. Este incredibil, să vrei să dai bani şi să nu ai unde”, s-a revoltat un ieşean care stătea la rând, la casierie. Totodată, în jurul orei 9.50, unul din jandarmii care asigurau paza la instituţie nu permitea accesul contribuabililor spre birouri spunând că acitvitatea este suspendată până la ora 10, când angajaţii prezenţi la protest au intrat în sediu. „Când am sosit la program,  deja era declanşat protestul spontan al angajaţilor Administraţiei Judeţene. Am informat conducerea ANAF, domnul preşedinte a luat act şi a insistat pe cât posibil ca acele compartimente care lucrează direct cu publicul să găsească înţelegerea necesară şi să nu afecteze în mod considerabil serviciile oferite contribuabililor. Am discutat cu şefii de administraţii şi la această oră (n.r. - în jurul orei 10) ar trebui să fie reluat programul cu publicul”, a precizat, ieri, Marian Bosianu, directorul DGRFP Iaşi.

 
Guvernul spune nu creşterii salariilor
 

Guvernul a revizuit ieri prevederea aprobată vineri pentru creşterea salariilor personalului din Ministerul Finanţelor, ANAF şi alte structuri, după ce câteva mii de angajaţi din Finanţe din ţară şi Bucureşti au oprit lucrul şi au declanşat un protest spontan, astfel că măsura a fost anulată. "Prin Ordonanţa de Urgenţă aprobată astăzi (marţi - n.r.), a fost abrogat art.63 din OUG 47/2015 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 şi unele măsuri bugetare. Prin acest articol se instituise acordarea unei majorări medii a salariilor de bază cu 22% pentru personalului din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, ANAF, Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili şi Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice", se arată într-un comunicat al Guvernului. Executivul a aprobat marţi ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri pentru realizarea de investiţii la operatorii economici din industria de apărare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri