Fiul a murit încercând să-şi salveze mama din flăcări

marți, 14 februarie 2017, 02:50
2 MIN
 Fiul a murit încercând să-şi salveze mama din flăcări

Sfârşit tragic pentru două bătrâne din judeţ care locuiau singure: femeile au murit arse în casă, după ce locuinţele le-au fost cuprinse de flăcări. O a treia victimă, fiul uneia dintre bătrâne, şi-a pierdut viaţa încercând să-şi salveze mama. 

Primul incendiu a avut loc în noaptea de duminică spre luni, iar cel de-al doilea, luni dimineaţa. Intervenţia din timpul nopţii a avut loc la Dumeşti, acolo unde echipajul de prim ajutor SMURD a găsit o femeie de 80 de ani carbonizată.

„Victima se afla în stop cardio-respirator fără indicaţie de resuscitare“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Din primele informaţii, se pare că victima locuia singură într-o locuinţă sărăcăcioasă pe care a încercat să o încălzească cu rumeguş. „În data de 13 februarie, la ora 3.40, Detaşamentul 1 Pompieri Iaşi a intervenit în satul Hoiseşti, comuna Dumeşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă particulară. Din păcate, în urma incendiului, o persoană în vârstă de 80 de ani a decedat. Au ars astereala din lemn a acoperişului pe o suprafaţă de 80 metri pătraţi, trei uşi, trei ferestre, şi mobilierul din camere. Cauza probabilă a incendiului a fost un coş de fum deteriorat“, a precizat Silvia Spiridon, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Pentru cel de-al doilea incendiu, petrecut la Poiana Deleni, s-a făcut apel la 112 la ora 07.45. Un echipaj de prim ajutor SMURD şi o ambulanţă cu medic de la Târgu Frumos au plecat la locul solicitării, fără însă să poată salva victimele. În casa incendiată locuia o bătrână de 80 de ani, care a fost găsită, la rândul ei, carbonizată.

 Un fiul al femeii care locuia în apropiere a încercat să-şi salveze mama, nu a aşteptat echipajele de pompieri şi a intrat în mijlocul flăcărilor. Bărbatul în vârstă de 45 de ani s-a transformat şi el într-o victimă, pierzându-şi viaţa în incendiu. „Bătrâna nu avea indicaţie de resuscitare. Fiul ei era în stop cardio-respirator, însă echipajele trimise la locul solicitării nu au reuşit să-l salveze. În ambele cazuri a fost anunţată Poliţia şi IML“, a mai arătat coordonatoarea UPU-SMURD. (Iulia CIUHU; Andrei DISCA)
 
 

Comentarii