Fostul decan de la Medicină din Iaşi, distins cu un titlu universitar acordat de UMF Chişinău

marți, 06 iunie 2017, 07:45
1 MIN
 Fostul decan de la Medicină din Iaşi, distins cu un titlu universitar acordat de UMF Chişinău

Fostul decan al Facultăţii de Medicină Generală, prof.dr. Doina Azoicăi, actualmente şef al disciplinei Asistenţă Primară a Stării de Sănătate şi Epidemiologie de la UMF „Grigore T. Popa“ din Iaşi, a primit titlul onorific de „Visiting Professor“ de la UMF de Stat „Nicolae Testemiţanu“ din Republica Moldova. 

Pe distincţia primită de către cadrul didactic ieşean se specifică faptul că decizia de premiere a fost luată pentru „merite deosebite în pregătirea cadrelor medicale şi manageriale în promovarea ştiinţei medicale şi dezvoltarea sănătăţii publice în Republica Moldova“.

Ceremonia de decernare a titlului a avut loc la finalul lunii trecute, la finele unui curs de epidemiologie predat de către prof.dr. Doina Azoicăi unui  grup de 25 de studenţi francofoni din anul al IV-lea de la Facultatea de Medicină de la UMF de Stat „Nicolae Testemiţanu“. „Am fost onorată de către domnul rector Ioan Ababii şi Senatul universităţii prietene cu titlul de «Visiting Professor» ca urmare a strategiei începute în urmă cu mulţi ani de întărire a legăturilor academice şi profesionale pe care le-am desfăşurat constant de schimburi academice şi de învăţământ medical în limba română şi franceză la această prestigioasă universitate“, a declarat prof.dr. Doina Azoicăi.  

 

 

Comentarii