FOTO: Este campanie, dar e ceva deosebit! Tabără şcolară cu grădină zoo, la Miroslava

joi, 02 iunie 2016, 01:59
3 MIN
 FOTO: Este campanie, dar e ceva deosebit! Tabără şcolară cu grădină zoo, la Miroslava

Chiar de ziua lor, 1 iunie, 500 de elevi din Iaşi au fost invitaţi la Miroslava, unde deputatul Viorel Blăjuţ construieşte o tabără în care elevii vor fi pregătiţi pentru situaţii de urgenţă.

„Când am aflat că am câştigat ca premiu o vizită într-o tabără unde există şi o minigrădină zoologică, nici nu am stat pe gânduri! Nu mă aşteptam să primesc un cadou atât de frumos de ziua copilului! Am văzut căprioare, cerbi, canguri, cai, lame şi chiar o cămilă adevărată? Nu mai am timp să vă spun altceva: trebuie să ajung şi la păsările emu, păuni şi maimuţe“, explică Andrei, un băieţel de 10 ani, roşu în obraji şi foarte grăbit ca să nu piardă nimic din ce ar mai fi putut vedea.

El a fost doar unul dintre cei 500 de copii invitaţi ieri la Miroslava, unde deputatul independent Viorel Blăjuţ, candidat la Primărie, construieşte o tabără în care elevii vor fi pregătiţi pentru situaţii de urgenţă. Pe lângă animalele pomenite mai sus, în parc mai pot fi admiraţi cai de rasă, măgari, iepuri uriaşi, cerbi carpatini, mufloni, berbecuţi camerunezi, struţi, lebede albe şi negre şi pot fi vizitate două lacuri cu păstrăvi, sturioni şi crapi.

GALERIE FOTO

„A devenit o tradiţie pentru mine ca, de 1 iunie, să le pregătesc copiilor din Iaşi o surpriză cât mai plăcută. În acest an doresc să inaugurez o tabără şcolară unde orice elev din Iaşi să-şi poată dezvolta spiritul civic. Şi, pentru că am făcut deja primii paşi în această direcţie, m-am gândit că ar fi o bucurie pentru copii să-i invit de ziua lor în aer liber, să cunoască viitoarea tabără de la Miroslava“, a precizat deputatul.

În timp ce în ţară zeci de tabere pentru copii sunt abandonate, elevii din Iaşi vor avea un loc unde să poată învăţa lucruri utile pentru viaţă, unde pot socializa şi pot învăţa să se bucure de natură.

„Aici, în aer liber şi în echipă, vom organiza numeroase exerciţii practice cu scopul de a-i pregăti pe copii pentru diferite situaţii de urgenţă: incendii, cutremure, acordarea primului ajutor, dar şi pentru a-i învăţa să preţuiască natura. Ideea înfiinţării acestei tabere mi-a venit cu doi ani în urmă, când am descoperit cât de puţin sunt pregătiţi copiii, tinerii pentru a se descurca în situaţii de urgenţă. Marile tragedii din ultima vreme din România arată cât de necesară este o astfel de educaţie. În această locaţie, deschisă tuturor angajaţilor firmelor la care sunt acţionar pentru a se antrena şi relaxa, am început să construiesc căsuţe, grupuri sanitare moderne, bucătărie, sală de mese şi festivităţi etc. Bineînţeles, pentru bucuria copiilor, alături de minigrădina zoologică, vom contrui şi un parc de aventuri. Cât de curând grupuri de elevi, ce vor fi selectate probabil în urma unui concurs tematic, vo fi cazate aici pentru a începe exerciţiile practice. Conceptul care stă la baza proiectului nostru este că orice copil trebuie să fie pregătit pentru a face faţă unei situaţii de urgenţă“, a adăugat Viorel Blăjuţ.

Comentarii