Mulţi dintre şoferii ieşeni nu prea au obiceiul de a opri lângă tramvai, în staţii

(FOTO) Student luat pe sus după ce a coborât din tramvai în Copou. Filmul accidentului!

marți, 19 septembrie 2017, 01:50
2 MIN

Cititorii ne semnalează tot mai des că mulţi şoferi nu respectă reglementările rutiere atunci când tramvaiul se află oprit în staţie. Ce obligaţii au şoferii?

Un student ieşean, de loc din judeţul Vrancea, a trecut prin şocul vieţii după ce a fost luat pe sus de o maşină, în Copou, imediat ce a coborât din tramvai. Evenimentul a avut loc în jurul ore 10, atunci când victima a coborât din tramvai în staţie, în dreptul Universităţii „Al.I. Cuza“. Chiar când studentul cobora, un vehicul condus de un alt tânăr, de 22 de ani, a lovit pietonul, fără ca rănile suferite de acesta să fie grave. Victima a fost transportată la spital pentru investigaţii suplimentare.

La faţa locului s-au deplasat atât un echipaj medical, cât şi poliţişti rutieri şi de la biroul de criminalistică. „Conducătorul auto al vehiculului care a acroşat victima a fost testat cu aparatul alcootest: rezultatul a fost negativ. Acelaşi rezultat a fost înregistrat şi în cazul vatmanului“, ne-a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. Aceasta ne-a mai relatat că traficul rutier în zonă a fost îngreunat în jur de 20 de minute.

O coloană de zece tramvaie s-a format în timpul efec­tuării cercetărilor de către poliţişti. „Con­tinuăm verificările pentru a afla toate împrejurările în care a avut loc accidentul“, a mai precizat Vîjiac. Cititorii „Ziarului de Iaşi“ ne-au semnalat, în ultima perioadă, mai multe cazuri de acest gen. În anumite zone în care tramvaiele au staţii fără refugii se întâmplă adesea ca unii şoferi să nu acorde prioritate celor care coboară din tramvai sau să nu aştepte să se închidă uşile vehiculului şi acesta să se pună în mişcare, aşa cum prevede legislaţia.  O zonă în care acest lucru s-ar întâmpla ar fi staţia de tramvai de la intersecţia dintre bulevardul Metalurgiei şi bulevardul Virgil Săhleanu, din Zona Industrială.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii