Ieşean amendat pentru că scuipa coji de seminţe pe jos în parcul Copou

luni, 20 iulie 2015, 01:56
1 MIN
 Ieşean amendat pentru că scuipa coji de seminţe pe jos în parcul Copou

Poliţiştii locali au încheiat săptămâna trecută cu 160 de amenzi date într-o singură zi. Cele mai multe dintre acestea, respectiv 61, au fost aplicate pentru probleme legate de salubritatea domeniului public.

Astfel, un ieşean a fost amendat cu 1.500 de lei pentru faptul că aruncase pe strada Libertăţii reziduuri din plastic şi carton, iar un tânăr de 20 de ani a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 190 de lei întrucât a fost depistat consumând seminţe de floarea-soarelui în Parcul Copou, aruncând cojile pe jos.

Alte 46 de sancţiuni au fost aplicate şoferilor care nu au respectat semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere, iar 19 amenzi cuprinse între 100 şi 1.500 de lei au vizat nerespectarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Astfel, un tânăr de 29 de ani a fost amendat cu 200 de lei, fiind depistat consumând băuturi alcoolice într-un parc de joacă pentru copii situat pe bulevardul Primăverii. Pentru acte de contrabantă şi comerţ ilicit au fost aplicate 22 de sancţiuni şi s-au confiscat bunuri în va­loare de 945 lei.
 

Comentarii