În continuare, ieşenii îşi rup picioarele pe scările dintre Toma Cozma şi Aurora

vineri, 05 august 2016, 01:58
2 MIN
 În continuare, ieşenii îşi rup picioarele pe scările dintre Toma Cozma şi Aurora

Ieşenii îşi vor scrânti încă multă vreme picioarele în scările care fac legătura între diverse zone ale oraşului. Programul demarat de municipalitate pentru refacerea bordurilor, trotuarelor şi treptelor din oraş se mişcă în ritm de melc.  

Primăria a avut nevoie de mai bine de o lună doar pentru a termina inventarierea treptelor din oraş. “Primele acţiuni au fost deja demarate. Până în prezent au fost reparate treptele distruse dintre stradela Sărărie şi strada Plevnei, în zona Ţicău şi de pe bulevardul Anastasie Panu, pe porţiunea cuprinsă între Hala Centrală şi Hotel Europa. În aceste zile lucrările continuă pe bulevardul Vasile Lupu, în zona blocurilor A1 şi A2. Ulterior, astfel de lucrări vor fi efectuate şi în cartierele Alexandru cel Bun şi Nicolina. Reparaţia treptelor este efectuată de către angajaţii Servicii Publice SA”, au transmis reprezentanţii Primăriei.

Deşi municipalitatea a anunţat încă de acum 6 săptămâni că se va interveni de urgenţă pe legătura dintre Păcurari şi Copou, respectiv pe treptele care leagă strada Toma Cozma de strada Aurora, acest lucru încă nu s-a întâmplat. Treptele au rămas în aceeaşi stare, fiind aproape inutilizabile. Treptele propriu-zise sunt practic distruse, doar bordurile fiind parţial întregi. Scările dintre cele două cartiere au fost construite acum 130 de ani, iar de atunci s-a intervenit doar ocazional pentru repararea lor, prin turnarea de asfalt. Asfaltul s-a măcinat între timp, pe cea mai mare parte a traseului ieşind la suprafaţă fundaţia din piatră de râu. “Scările dintre Toma Cozma şi Aurora se află şi ele în atenţia noastră. Lucrările vor începe sigur în cursul acestui an”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga, fără a avansa vreun termen precis nici pentru începerea lucrărilor şi nici pentru finalizarea lor.

Comentarii