Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a lui Adriean Videanu

miercuri, 04 februarie 2015, 14:01
1 MIN
 Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a lui Adriean Videanu

Preşedintele Klaus Iohannis, a transmis miercuri ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a lui Adriean Videanu, în calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comerţului şi Mediului de afaceri "pentru a se proceda conform legii", a anunţat Administraţia Prezidenţială.

"Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea cererii de urmărire a domnului Videanu Adriean, în calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comerţului şi Mediului de afaceri", precizează Administraţia Prezidenţială.

Demersul a fost făcut în urma solicitării procurorului general al PICCJ "din data de 2 februarie 2015, privind formularea cererii de urmărire penală faţă de domnul Videanu Adriean, în calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comerţului şi Mediului de afaceri şi membru al Guvernului în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010".

DIICOT ceruse din nou aviz, luni, preşedintele Klaus Iohannis, pentru urmărirea penală a fostului ministru Adriean Videanu, în dosarul Romgaz-Interagro.

Potrivit DIICOT, în perioada decembrie 2006 – decembrie 2008, Varujan Vosganian, şi în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, Adriean Videanu, în calitate de miniştri, au aprobat, semnat şi susţinut în Guvern un număr de şase ordine, respectiv trei memorandumuri.

Cei doi foşti miniştri au avut drept scop sprijinirea intereselor financiare ale grupului infracţional constituit de către omul de afaceri Ioan Niculae şi au utilizat SNGN Romgaz SA, unitate naţională de interes strategic, în interesul privat al firmei lui Niculai, Interagro SA, rezultă din referatul procurorilor. (Mediafax)

Comentarii