Harta locurilor de parcare din zona Palatului de Justiţie

Judecătorii îi trimit pe ieşeni să parcheze maşina în mocirlă

miercuri, 18 februarie 2015, 02:50
1 MIN
 Judecătorii îi trimit pe ieşeni să parcheze maşina în mocirlă

Reprezentanţii Curţii de Apel Iaşi vin în ajutorul justiţiabililor care ajung cu maşina la instanţă atunci când au procese. Judecătorii ieşeni au realizat o hartă a parcărilor în care ieşenii îşi pot lăsa maşinile atunci când vin la noul Palat de Justiţie din zona Târgu Cucu.

 Magistraţii precizează că locurile de parcare amplasate la subsolul imobilului nu sunt destinate publicului, din raţiuni de securitate, ci doar angajaţilor Tribunalului şi ai Curţii de Apel Iaşi.

În schimb, judecătorii au precizat că cele mai apropiate locuri de parcare disponibile pentru public sunt pe strada Conductelor (imediat după Podul de Fier, pe dreapta), în spatele Palatului de Justiţie, în faţa Bisericii „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“, pe strada Cuza Vodă, în faţa Mănăstirii Golia, în spatele BRD (foto mai jos), pe strada Anastasie Panu, pe Bulevardul Independenţei, în spatele Mănăstirii Golia sau pe strada Grigore Ghica Vodă, în apropiere de sediul Poliţiei Municipale Iaşi şi al SRI.

În cazul ultimului amplasament, distanţa ce ar urma să fie parcursă pe jos până la Palatul de Justiţie a fost estimată la opt minute.

O hartă detaliată a acestor locuri de parcare poate fi consultată pe site-ul Curţii de Apel Iaşi.

Reprezentanţii instanţei au precizat că până în prezent nu au fost înregistrate plângeri din partea justiţiabililor cu privire la lipsa locurilor de parcare. Problema parcării în zonă este evidentă.

 

Comentarii