Jurnalul lui Bridget Jones, de Helen Fielding

luni, 30 martie 2015, 01:09
2 MIN
 Jurnalul lui Bridget Jones, de Helen Fielding

Jurnalul lui Bridget Jones, vândut în milioane de exemplare în întreaga lume, a fost ecranizat de Universal Pictures în 2001, cu Renee Zellweger, Hugh Grant şi Colin Firth în rolurile principale, în regia lui Sharon Maguire.

Bridget Jones este femeia la „treizeci şi ceva de ani”, tot timpul pe fugă, mereu în lupta cu singurătatea, kilogramele în plus, fumatul, alcoolul şi avansurile şefului. Ea încearcă să-şi ţină viaţa, ca pe o barcă, pe linia de plutire, şi să răspundă la o întrebare simpla: cum să-şi gasească perechea fără să nimerească peste unul din milioanele de misogini, maniaci, adulteri, obsedaţi sau perverşi?

DESPRE AUTOR

Helen Fielding s-a născut într-un oraş industrial din Yorkshire şi a studiat la Oxford. A lucrat câţiva ani la BBC, realizând documentare despre Africa. De altfel, romanul său de debut din 1994, Celebritate pentru o cauză nobilă, aclamat de critică la data apariţiei, are la bază experienţa africană a autoarei. În 1996, ziarista Helen Fielding dă lovitura de piaţă cu romanul Jurnalul lui Bridget Jones, vândut în milioane de exemplare în întreaga lume. Ecranizarea realizată de Universal Pictures în 2001, cu Renee Zellweger, Hugh Grant şi Colin Firth în rolurile principale, în regia lui Sharon Maguire, se bucură de asemenea de mare succes. În 1999, Helen Fielding continuă jurnalul simpaticului său personaj cu romanul Bridget Jones: La limita raţiunii. Filmul omonim, cu aceeaşi echipă celebră, a apărut în 2003. La Editura Polirom au fost publicate: Jurnalul lui Bridget Jones (2003, 2006, 2013), Bridget Jones: La limita raţiunii (2003, 2006), Olivia Joules şi imaginaţia hiperactivă (2005) şi Celebritate pentru o cauză nobilă (2011).

De marţi, 14 aprilie 2015, la toate chioşcurile de presă, numai cu Ziarul de Iaşi: "Jurnalul lui Bridget Jones", de Helen Fielding.

Pret: 10 lei

Partener: Compania Antibiotice, 60 de ani de continuitate şi performanţă românească

Comentarii