Lăcătuş a pierdut busola, Jucătorii ieşeni, plafonaţi şi fără chef

marți, 26 noiembrie 2013, 02:50
4 MIN
 Lăcătuş a pierdut busola, Jucătorii ieşeni, plafonaţi şi fără chef

CSMS Iaşi a arătat şi la Bacău că e departe de pretenţiile unei formaţii care vrea să promoveze, lipsa de inspiraţie cuprinzându-i şi pe fotbalişti şi pe antrenorul Lăcătuş

 

 
CSMS Iaşi a ratat sâmbătă prilejul de a trece pe primul loc al clasamentului seriei I a Ligii a II-a de fotbal. Învinsă la Bacău de SC, echipa ieşeană nu a profitat de eşecul suferit de FC Clinceni la Brăila şi a rămas pe locul II, la egalitate de puncte cu alte trei echipe.
Mai îngrijorător decât pierderea unui culoar important ori de înfrângerea suferită în faţa unei echipe care nu a impresionat decât prin dăruire rămâne modul de exprimare a formaţiei ieşene. În ciuda asigurărilor, date în mod repetat de oficialii clubului, că echipa îşi va reveni şi va practica un joc de calitate, CSMS continuă să evolueze modest. Jucătorii ieşeni par limitaţi, plafonaţi, fără chef, sensul substantivului “determinare” este necunoscut, ideile tactice sunt puţine şi previzibile. Drept urmare, după chinul din runda precedentă, cu o echipă care în sezonul trecut bătea mingea pe coclaurile din eşalonul trei, Unirea Tărlungeni, Iaşul a sluţit fotbalul şi în disputa de sâmbătă, cu o altă formaţie nou-promovată. Consecinţa a fost că, în ciuda faptului că gazdele au recunoscut public că s-ar fi mulţumit şi cu un egal, modesta trupă băcăuană a câştigat după ce a dominat CSMS la toate capitolele: 6-3 la ocazii importante de gol, 9-6 la şuturi, 5-3 la încercări cadrate.
Dacă vina prestaţiei jalnice a unei trupe care a fost periculoasă cu adevărat doar în două momente, la barele semnate de Onofraş şi Mihalache, o poartă în primul rând jucătorii, care puteau să demonstreze măcar că au orgoliu, antrenorul Marius Lăcătuş nu poate fi scos din culpă. Pe lângă faptul că nu a reuşit să-şi mobilizeze echipa ori măcar să o trezească pe parcurs, tehnicianul a avut şi câteva decizii ciudate. “Viu” în precedentele două jocuri, Dedu a fost ţinut rezervă, limitatul Firoiu a fost iarăşi integralist, ezitantul Vişa – la fel, deşi Voicu era apt, iar Mihalache se descurcă foarte bine ca stoper. Logic, cu două verigi slabe, apărarea a tremurat de fiecare dată când Bacăul avea curaj, iar construcţia, în lipsa unui mijlocaş de creaţie, a fost aproape zero în zona centrală, în care au acţionat defensivii Olah şi Mihalache. Mai grav este că greşelile din start nu au fost remediate pe durata partidei. Cu toată că tot lotul a fost apt de joc, Lăcătuş a apelat la o singură schimbare! Şi aceea a fost neinspirată, greoiul Ionescu, care a fost introdus în locul unui Ţigănaşu care, deşi nu a jucat la capacitatea optimă, crease câteva faze periculoase, atingând de câteva ori mingea cât a jucat! Scuza antrenorului, că soluţiile avute pe bancă (Dedu, Bădic, Bădescu, Novac în condiţiile în care Petrescu nu a fost introdus în primii 18) erau pentru posturi pe care jucătorii titulari îşi făcuseră datoria, nu stă în picioare de vreme ce problemele au fost evidente şi la mijloc, unde experienţa pe care s-a mizat (media de vârstă a mijlocaşilor care au încheiat jocul era de peste 30 de ani!) nu a compensat lipsa de inspiraţie şi viteză. Mai trebuie precizat că Lăcătuş s-a şi contrazis sâmbătă, când a afirmat că “trebuie să aducem un atacant”, deşi, nu cu mult timp în urmă, spunea că “în atac mă descurc, am destule soluţii, în apărare sunt probleme”.

Trăgând linie, dacă nu se întâmplă vreo minune peste noapte, Iaşul ar trebui să se roage ca ultimele două jocuri programate în acest an, importantele dueluri de la Clinceni şi Slobozia, să se amâne, modul în care echipa a jucat şi sub bagheta lui Costel Enache, antrenorul cu care s-a pornit la drum, şi sub cea a lui Lăcătuş, mai ales în deplasare, nefiind dătător de speranţe, element ce pune sub semnul întrebării şi modul în care s-a lucrat la campania de achiziţii din vară. Până atunci, sâmbătă, în Copou, e programat un nou antrenament cu public, disputa cu CF Brăila fiind fără miză de vreme ce oaspeţii nu au şanse reale de a prinde play-off-ul.

 

Comentarii