Leonardo, piază rea

joi, 11 iulie 2013, 01:50
2 MIN
 Leonardo, piază rea

Directorul sportiv al PSG a demisionat

Gruparea Paris Saint-Germain a anunţat pe site-ul oficial că directorul sportiv Leonardo va părăsi clubul la finalul perioadei de transferuri, adică la 2 septembrie în Franţa.  "Conducerea regretă această decizie, dar o respectă. Conducerea îşi exprimă mulţumirile pe munca remarcabilă realizată pentru a construi un club european de prim plan şi îi doreşte succes lui Leonardo în strălucita sa carieră", anunţă PSG pe site-ul oficial.  Demisia de ieri a lui Leonardo este un nou semnal negativ pentru PSG, campioana Franţei, ce are deja o vară neagră, marcată de dificultăţile în găsirea unui antrenor, în timp ce Monaco a fost vioara întâi în mercato, transferând un număr impresionant de vedete, scrie AFP.
Comunicatul a avut efectul unei bombe, în condiţiile în care presa se aştepta ca PSG să anunţe, în fine, venirea unui mare jucător, cum ar fi Edinson Cavani.
Dincolo de formulele de politeţe din comunicatul clubului, pentru PSG se conturează o vară neagră.
Lucrurile au început să meargă rău imediat după cucerirea titlului de campioană. La început, sărbătorirea titlului a fost afectată de incidente la Paris. Apoi, Leonardo a primit nouă luni de suspendare pe 30 mai din partea Comisiei de disciplină a Ligii de fotbal profesionist, după ce a bruscat un arbitru pe culoarul spre vestiare la sfârşitul meciului Paris SG – Valenciennes (1-1) din 5 mai. Suspendarea a crescut apoi la 13 luni, până pe 20 iunie 2014, în urma deciziei de acum o săptămână a Comisiei de apel.  Presa îl critica de mai mult timp pe Leonardo, care, înainte de a-l buscula pe arbitru, trecea drept arogant după ce dăduse lecţii, criticând, de exemplu, nivelul antrenorilor francezi.
Un moment pozitiv al activităţii lui Leonardo la PSG este aducerea lui Pastore şi Menez în primul sezon. Al doilea sezon a consemnat venirea unor mari jucători, Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva şi David Beckham. În ultimele luni, Leonardo nu a reuşit însă să atragă un mare antrenor, după ce Carlo Ancelotti a decis să plece, sedus de o ofertă a lui Real Madrid. Laurent Blanc a fost numit după refuzul unor tehnicieni de renume, ca Rafael Benitez sau Fabio Capello.
Conform unor surse apropiate de dosar, se pare că negocierile cu Blanc au fost încheiate de Nasser Al-Khelaifi, care se săturase de eşecurile repetate ale lui Leonardo. Plecarea brazilianului lasă loc îndoielilor despre felul cum va arăta mai departe mercato la PSG. Există întrebarea dacă jucători de clasă mondială vor privi cu aceiaşi ochi un club a cărui aură internaţională e ştirbită de plecările lui Ancelotti şi Leonardo. (AGERPRES)
 

Comentarii