Mai rezistă echipa asta?

sâmbătă, 17 decembrie 2016, 02:43
3 MIN
 Mai rezistă echipa asta?

 

Sirius Târgu Mureş – Politehnica Naţional Iaşi 83-65 (26-22, 24-17, 21-13, 12-13) în etapa a XII-a a Ligii Naţionale de baschet feminin
 
Ceea ce s-a întâmplat aseară la Târgu Mureş prelungeşte semnele rele care se revarsă peste echipa feminină de baschet Politehnica Naţional. Un proiect care părea frumos, cu un antrenor de Cupe Europene, Yannis Tsirogiannis, şi cu o jucătoare din campionatul profesionist american, Lia Galdeira, adusă cu bani proprii de către antrenor. Un început uşor timid era dătător de speranţe, mai ales după victoria de la Arad, care s-a dovedit singura până acum. Motivele sunt binecunoscute şi nu are sens să le mai reedităm acum. Aseară, echipa ieşeană a fost învinsă la Târgu Mureş de către colega ei de promovare, Sirius, la un scor mare de 18 puncte şi după reţeta cunoscută: început promiţător, diferenţa în favoarea adversarelor făcută în sferturile al doilea şi al treilea şi un reviriment final, bazat în special pe suficienţa învingătoarelor. Cele trei americance rămase şi-au făcut bine temele, în ciuda problemelor, dar s-au văzut şi plusuri din partea moldovencelor noastre. În afară de talentata Andreea Aursulesei, în jurul căreia s-a construit această echipă adusă de la Botoşani cu doi ani şi jumătate în urmă şi devenită titulară în postura de româncă obligatorie – încep să se ceară în primul “cinci” Ana Maria Ciotir, Roxana Butnariu şi Ramona Dănălache, însă – ca şi în multe alte sporturi – şi în baschetul nostru străinii fac legea. Au evoluat echipele:
 
 
Sirius: Teonia McCune 4, Lauren Gregory (1X3) 15, Cherise Daniel 23 (1),  Alina Pop 3 (1), Angel Robinson 16 / Tear Laudermill 15 (3), Izabela Lovasz 4, Emese Gal 3 (1), Dorottya Imreh, Tekla Parajdi, Antonia Radu.
Iaşi:  JasmineJohnson 15, Andreea Aursulesei 5, Anamaria Ciotir 7 (1), KaDeidre Simmons 8, Corin Adams 22 (3) / Roxana Butnariu 6 (2), Ramona Dănălache 2, Diana Dănilă.
Ieri, s-au mai disputat două partide din etapa a XII-a: CSM Satu Mare – Sepsi Sfântu Gheorghe  67-72; ICIM Arad – Olimpia Braşov 60-68;. Astăzi se joacă meciul Phoenix Galaţi – “U” Cluj, iar partida dintre Teleorman Alexandria şi CSM Târgovişte s-a amânat pentru 1 februarie.  În acest an, fetele antrenate de Yannis Tsirogiannis şi Sorana Nănescu vor mai juca un meci, pe 29 decembrie, cu “U” Cluj, pe Someş
 
 
Derbiul aparent al  băieţilor
 

*Mâine, de la ora 17:00, în Sala Polivalentă, Politehnica Iaşi – Cuza Sport Brăila, în etapa a X-a a Ligii I de baschet masculin. Meciul care se dispută astăzi, în Sala Polivalentă, aduce faţă în faţă cele mai bune echipe din seria a III-a din Liga I. Cu băieţii de la Cuza Sport, ieşenii noştri s-au confruntat şi în sezonul trecut, însă în acest an, brăilenii s-au întărit cu jucători de calitate, atât din ţară cât şi din străinătate. Chiar şi aşa, formaţia dunăreană a câştigat greu meciul direct din tur, de la Brăila, scor 82-79 şi au luat avans în clasament faţă de băieţii lui Andelko Mandic şi Viorel Nănescu. Înfrângerea neaşteptată la Bucureşti, contra Stelei II a mărit acest decalaj la două puncte, însă celelalte echipe care au drept de promovare, Athletic Constanţa şi Agronomia nu pot emite pretenţii. Aproape sigur, indiferent de scorul de astăzi, Iaşul şi Brăila vor juca în etapa următoare a luptei pentru promovare în Liga Naţionale. Însă ieşenii doresc revanşă pentru înfrângerea de la Brăila şi speră să obţină victoria. Cu acest meci, anul 2016 se încheie pentru baschetul masculin de Liga I, campionatul fiind reluat pe 15 ianuarie, când Politehnica va juca la Bucureşti cu ACS Agronomia 4 Sports.  

 

 

Comentarii