Mame românce din Marea Britanie sar în ajutorul sărmanilor din halta CUG

luni, 19 octombrie 2015, 01:56
3 MIN
 Mame românce din Marea Britanie sar în ajutorul sărmanilor din halta CUG

Mamele românce stabilite în Marea Britanie care au adunat deja bani şi au cumpărat o casă uneia din familiile de acolo anunţă mobilizarea pentru o a doua casă. Tot aceste femei generoase au donat recent haine de iarnă şi lemne familiilor cu copii din gara dezafectată. Unde puteţi face donaţii, dacă v-a impresionat acest caz.

Grupul de mame românce stabilite în Marea Britanie ajută în continuare familiile nevoiaşe din halta dezafectată CUG. Chiar dacă una dintre familii s-a mutat din fosta gară situată vizavi de Fortus într-o casă cumpărată la Erbiceni datorită donaţiilor strânse în Marea Britanie, pe peronul pustiit al gării în prag de iarnă au mai rămas în continuare şase familii, dintre care cinci cu copii minori.

În cursul zilei de vineri, familiile au primit din Anglia patru pachete cu haine de iarnă, încălţăminte şi dulciuri, în special pentru şco­lari. Ba mai mult, româncele stabilite acolo au cumpărat pentru două dintre familii şi câte doi metri cubi de lemne de foc, una dintre familii având cinci copii mici, iar cealaltă, patru. Lemnele de foc au fost asigurate tot de aceste mame şi fa­miliei cu trei copii care s-a stabilit săptămâna trecută în Erbiceni, într-o casă nouă, cu trei camere.

„Voi suna şi vor vorbi şi cu restul familiilor de acolo, să văd cum se descurcă cu lemnele. Acum am luat doar la două familii, deoarece ele au cea mai mare nevoie, având cei mai mulţi copii“, a spus Mădălina, una din mame­le românce din Anglia.

Ieşenii care nu au uitat povestea lor şi care încă nu au apucat să întindă o mână de ajutor o pot face acum, când poate aceşti oameni au cel mai mult nevoie de un ajutor. Alimente ori lemne pentru foc, acestea sunt necesităţile principale.

Cele şase familii rămase în halta CUG au grijă de 12 copii minori, majoritatea şcolari. Chiar dacă în fiecare familie există un venit de la mamă ori de la tată, aceştia se descurcă greu, ne­având o casă a lor în care să-şi crească în siguranţă copiii. Frica de trenul care trece printre casele lor şi zona periferică persistă zilnic în inimile mamelor care îşi suprave­ghează copiii.

Cu toate acestea, pentru ei răsare chiar în prag de iarnă o nouă speranţă. Mamele din Anglia se mobilizează şi încearcă să mai ajute o familie: să o scoată din gară şi să îi ofere un loc pe care să-l numească cu drag, „acasă“.

„Pe viitor avem în plan să mai scoatem o familie, dar pentru asta avem nevoie de ajutorul tuturor să strângem banii. O casă e aproximativ 10.000 de euro, să fie cât de cât decentă, cu electricitate şi fântână“, spune Mădălina, anunţând că următoarea familie pe care doreşte să o ajute în acest fel este familia Tatianei.

Cei care doresc să pună umă­rul la acest proiect de suflet şi să ia exemplul celor care au ajutat familia Avan, care acum are casa ei, o pot face printr-o donaţie în ur­mătorul număr de cont, des­chis pe numele Ta­ti­ana Baba, la Raiffeisen Bank: RO21RZBR 0000060014143391.

Cei care vor să ia direct le­gă­tura cu familia o pot face la nu­mărul de telefon: 0756619340.

Comentarii