„Mâna dreaptă” a doctoriţei Dorobăţ, favorită pentru a-i prelua funcţia de manager

joi, 09 iulie 2015, 02:00
2 MIN
 „Mâna dreaptă” a doctoriţei Dorobăţ, favorită pentru a-i prelua funcţia de manager

Noul CA al Spitalului de Infecţioase se va întruni mâine pentru a desemna un nou director, după ce instanţa a decis ca fostul manager să nu mai poată conduce unitatea. Locul ei ar urma să fie luat de o apropiată a acesteia.

Consiliul Judeţean a luat act şi a confirmat ieri noul membru din partea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ (UMF) în Consiliul de Administraţie a Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ din Iaşi. Astfel, înce­pând cu şedinţa de mâine a CA, în locul prof.dr. Doina Azoicăi, fostul membru CA care şi-a dat demisia de aici, se va prezenta prof.dr. Mircea Onofriescu, fostul manager al Ma­ternităţii Cuza Vodă. Numirea UMF vine după aproape trei săptămâni în care CA al spitalului a rămas fără membru titular din partea universtităţii, ci doar cu membru supleant. În acest interval CA nu s-a întrunit niciodată, cu toate că la un moment dat membrii au primit o înştiinţare de şedinţă. Aceasta însă nu a mai avut loc, din lipsă de cvorum.

Potrivit unor membri din Consiliu, în prima şedinţă de CA, pe lângă alegerea unui nou preşedinte, având în vedere că prof. dr. Doina Azoicăi a renunţat la această poziţie, reprezentanţii CA ar fi trebuit să redacteze o nouă adresă către CJ, în care să se prezinte expli­cit că majoritatea consiliului a votat pentru elaborarea unei propuneri de încetare a contractului de management dintre CJ şi medicul cercetat pentru fapte de corupţie, Carmen Dorobăţ.

Însă, având în vedere ultima decizie dată de Curtea de Apel Iaşi, prin care se menţine soluţia Tri­bunalului Iaşi, şi anume interdicţia exercitării funcţiei de manager de către Carmen Dorobăţ, infecţionistul nu va mai coordona activitatea spitalului. Prin urmare, după comunicarea oficială dintre instanţele ju­decătoreşti şi CJ, acesta din urmă va trebui să numească un nou manager interimar la Spitalul de Boli Infec­ţioase „Sf. Parascheva“. Potrivit unor informaţii, decizia deja ar fi luată, în locul managerului cercetat pentru fapte de corupţie urmând a fi numită dr. Irina Nicolau, medic primar infecţionist, o apropiată a lui Carmen Dorobăţ.

CITIŢI ŞI:

Carmen Dorobăţ, obligată de instanţă să cedeze locul de manager de la Infecţioase

Curtea de Apel a menţinut decizia Tribunalului care îi interzice să fie la şefia Spitalului de Boli Infecţioase.

 

Comentarii