Mândri că suntem Europeni!

marți, 04 noiembrie 2014, 20:37
3 MIN
 Mândri că suntem Europeni!

* După cum era şi de aşteptat, rezultatele de la primul tur au arătat un fapt banal: că, deocamdată, viitorul încă e mai puţin important decât un prezent concret, sub formă de salam şi găleată roşie. Dar s-a mai văzut (şi asta contează cel mai mult) că, deşi ei nu se dau îndărăt de la nimic (a se vedea şi mizeriile făcute alegătorilor din străinătate, oameni conştienţi şi conştiincioşi), mândria de a fi român capătă o substanţă reală, complet diferită de cea răcnită pe afişe, lângă motivele populare. Până la turul decisiv mai avem cam două săptămâni, aşadar mai avem speranţe, dar şi teamă, fiindcă va fi o perioadă mai groaznică decât noaptea de Halloween, în care ei se vor da peste cap să facă toate cele încă nefăcute. De exemplu, vor da ordin ca în secţiile de votare din străinătate să se dea câte o singură ştampilă, şi aia fără mâner! Aşadar, fiţi tari, nu luaţi găleţi, nu vă lăsaţi învinşi de găleţi! Să fiţi mândri pe bune că sunteţi români! Români europeni, nu răposaţi din Teleorman!

* Imediat după alegeri am efectuat un tur prin ţară, pe la diverse secţii de votare, pentru a afla dacă au existat incidente ori dacă actul electoral s-a desfăşurat în cele mai bune condiţii. Astfel, am aflat că secţia de votare din Consumatori a fost amenajată în clădirea cunoscută de săteni drept "Romexpo", fără legătură cu cea din Bucureşti, unde organiza Vanghelie Revelioanele. A fost numită aşa fiind, de fapt, unul dintre localuri, în care patronul Buturel Arvinte a organizat expoziţie de romuri, de unde şi porecla de Rom-expo. Pe pereţi s-au aflat, în timpul alegerilor, afişe cu sloganul "Mândru că sunt rom bun!", al unui brand de spirtoase…

* În frumoasa şi mediocra localitate Bugetari mai mulţi alegători s-au plâns că în a patra cabină de votare, de la uşă spre fundul sălii, doarme un cetăţean, care nu a putut fi trezit nici după încheierea scrutinului. Primarul Tăciune a explicat că nu e vorba despre vreo fraudă electorală şi că adormitul este Gică, omul bun la toate al primăriei, care a tras două zile, să transforme cabinele luate din curţile oamenilor, apoi şi-a băut ciubucul. Reprezentanţii unor partide au protestat, spunând că este vorba despre un mesaj electoral subliminal, "Somnul naţiunii naşte monştri", la ce faţă buhăită avea Gică.

* La Dăunătorii de Deal s-a descoperit că urna pentru votare era meşteşugită din cutia de carton a unui aragaz şi că, oricât de bine ar fi fost ea sigilată cu boţuri de plastilină pe care se vedea stema României (de pe o monedă de 50 de bani), se desfăcea pe dedesubt. Ştampilele cu inscripţia TATOV nu prea semănau cu cele oficiale, fiind meşterite din radiere; respectivii meşteri au înţeles greşit ce cuvânt trebuie să graveze pe ele, aşa că au scris TATOIU, cu gândul la doamna aia, care apare simultan pe toate posturile.

* În vederea întocmirii unui material amplu, de difuzat pe post la principalul jurnal informativ al serii, reporterii televiziunii Tele-Orman au strâns de la secţiile de vot mici fragmente cu răspunsurile unor alegători la întrebarea "Pentru ce anume aţi votat, ce vă doriţi?". Telespectatorii au aflat, astfel, că Pătruţ Tolomac îşi doreşte un curcan, că Alifie Aurel a votat pentru o damigeană de vin nouă, că Maricel Zguruială doreşte ca, după vot, să aibă o motocositoare nouă, în timp ce Manole Paratrăznet a votat ca să plece soacră-sa de la ei de-acasă! 

Comentarii