Marşul voluntarilor a anunţat ieri începerea FILIT. Festivalul va începe oficial mâine

marți, 30 septembrie 2014, 01:50
2 MIN

În cursul zilei de ieri, de la ora 14.30, cei 180 de voluntari ai Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi s-au adunat în Parcul Copou, la umbra Teiului lui Eminescu, de unde au pornit într-un marş de promovare a festivalului.

 Însoţiţi de echipa de management a festivalului, printre care şi scriitorii Dan Lungu, Florin Lăzărescu şi Lucian Dan Teodorovici, aceştia au coborât întâi Copoul pe bulevardul Carol I, îmbrăcaţi în tricouri şi geci cu însemnele festivalului, oprindu-se la Universitatea „Al.I. Cuza“, la lei. Pe drum au împărţit pliante şi informaţii ieşenilor interesaţi de evenimentele festivalului, cât şi studenţilor care ieşeau de la deschiderile de an universitar organizate de facultăţile UAIC.

„Văzusem foarte multe materiale promoţionale prin oraş fără să înţeleg exact despre ce este vorba. Acum pot să spun că mi se pare o idee foarte bună. Nu ştiu dacă voi avea timp să merg, dar organizarea lui mi se pare o idee bună“, a declarat Maria, o studentă din anul al II-lea de la Facultatea de Litere. La activitatea de distribuire a pliantelor au participat inclusiv cei din echipa de management, cei 180 de voluntari continuând drumul pe strada Lăpuşneanu, apoi pe bulevardul Ştefan cel Mare, oprindu-se la final în faţa Palatului Culturii. Cu ocazia acestui marş s-au lansat oficial manifestările din această săptămână dedicate FILIT, care va începe oficial mâine, pe 1 octombrie. Anul acesta, în organizarea festivalului au fost acceptaţi aproximativ 180 de voluntari, care au fost apoi împărţiţi în 13 echipe: preluare invitaţi, serile FILIT, distribuţia materiale promoţionale, Casa FILIT, licee, evenimente conexe, transport Bucureşti sau Centrul de presă. „Voluntarii sunt elevi, studenţi sau angajaţi în diverse domenii, cu vârste cuprinse între 16 şi 64 de ani şi provin din oraşele Iaşi, Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Fălticeni, dar şi din Republica Moldova“, au precizat organizatorii.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii