Marţi, după Crăciun şi Revelion

marți, 05 ianuarie 2016, 12:54
4 MIN
 Marţi, după Crăciun şi Revelion

* Cu riscul de a ne repeta, vă urăm din nou să aveţi un an cât mai bun, exact cum ni-l dorim şi nouă. Repetăm, dar în perioada asta e bine să repeţi, că unii nu prea reţin din prima, au probleme de concentrare şi de focalizare, simptome ale unor afecţiuni care se vindecă, de obicei, cu tratamente naturiste din bătrâni, pe bază de varză murată. A trecut Crăciunul, cu alaiul său de excese (culinare şi pe partea economică, fiind sezon de daruri inutile, dar scumpe), a trecut şi Revelionul, cu alaiul de cozi la coafor, probe la croitor (să întoarcă pe dos costumul de la tataia), şampanie la pet şi festivităţi municipale, a trecut şi sărbătoarea Sfântului Vasile, care a prelungit Revelionul, făcând mahmureala mai dureroasă; e cazul să ne apucăm de treabă, măcar până la Sfântul Ioan! 

* Diverşi români au sărbătorit în diverse feluri: Nelu Ciupercă, de pildă, a primit musafiri în seara de Ajun; a coborât cu ei în boxă, după vin, şi s-au pus să guste din sortimente, să se pună de acord ce soi să aducă la masă. S-au pus de acord pe data de 26 decembrie, când deja erau goale toate bidoanele. Pe 31 a coborât în aceeaşi boxă, cu aceiaşi prieteni, să decidă ce vin să aducă pentru Revelion, şi au rămas acolo până pe 2 ianuarie, când au hotărât că merlotul este cel mai bun, dar s-a terminat. În aceste clipe el se află tot în boxă, cu prietenii, pregătind vinul pentru onomastica sa; soţia îl aşteaptă în casă cam sâmbătă.

* Tatiana şi Maricel Pufuleţ şi-au pus apartamentul la dispoziţia prietenilor amatori de distracţie de Revelion şi au clădit pe pat, în dormitor, paltoanele invitaţilor; tot acolo a fost depus şi vecinul Benone, ebrietat. După ce musafirii au plecat, soţii au intrat în dormitor să-l scoale pe Benone, dar acesta dispăruse: în locul său era doar o haină mare, din blană. Cei doi au sunat la toţi invitaţii, să întrebe care s-a îmbrăcat la plecare, din neatenţie, cu vecinul Benone în loc de haină. Ei mai au o nedumerire: după ce au descărcat pozele făcute la Revelion, au descoperit că nu cunoşteau jumătate dintre musafiri, iar unele personaje se comportau cam ciudat: naşul Manolică apărea în toate imaginile îmbrăcat în pijama, vărul Relu se vedea în aceeaşi poză şi pe scaun, la masă, dar şi lângă brad, cu un bidon în mână, iar într-o altă fotografie apărea vecinul Anton, care nici n-a fost acolo, fiind plecat la munte cu familia!

* Dacă nu luăm în calcul Boboteaza şi Sfântul Ioan, apoi Sfântul Haralambie şi Valentine’s Day, putem spune că s-a isprăvit seria Sărbătorilor de Iarnă. Un test despre relaţia dintre voi şi Sărbători, în cele ce urmează:

1) Unde vă este bradul?

a) Nu ştiu, am doar un par înfipt într-o movilă de ace uscate / b) În ghiveci, dar nu e brad, ci ficus / c) În faţa blocului, ca în ultimii 50 de ani.

2) Unde vă este porcul?

a) Nimic nu se pierde, totul se transformă, deci e pe undeva / b) Nevastă-mea ar zice că tocmai citeşte testul ăsta / c) Vreţi să spuneţi cartofii?

3) Unde vă este vinul?

a) În aceleaşi sticle în care s-a aflat şi înainte de Sărbători / b) În pungile de sub ochi şi în ficat / c) Vreţi să spuneţi ceaiul?

4) Unde vă este ultimul salariu?

a) La cunoscuţi, sub formă de daruri, sau la amanet, dacă ei au rămas fără bani / b) Am mai spus asta la întrebarea anterioară / c) Pe card.

5) Cu ce aţi rămas după Sărbători?

a) Cu amintiri nepieritoare, pozate cu telefonul / b) Cu dureri de cap nepieritoare / c) Cu ce-am avut înainte de Sărbători.

6) Pentru Crăciun aţi pregătit "Foie gras"; cum aţi făcut ficat gras?

a) Cu ficat de gâscă, piper, nucşoară etc. b) Am băut până mi s-a umflat şi mi s-a îngrăşat ficatul / c) Cu pateu de porc din comerţ: nimeni nu s-a prins!

7) Ce leacuri împotriva mahmurelii aveţi?

a) Ce e aia? / b) Metoda tâmplarului: cuiul mare scoate pe cel mic! / c) După ce am făcut abuz de limonadă merge lapte!

* Dacă pentru dumneavoastră perioada sărbătorilor încă nu s-a terminat (că după Sfântul Ioan urmează Sfinţii Gheorghe Hozevitul, Emilian Mărturisitorul, Cuvioasa Domnica, Sfinţii Polieuct, Eustratie, Antipa de la Calapodeşti, Grigorie, Dometian şi mulţi alţii), testul ăsta merge şi ca rubrică de sfaturi, "Aşa da / aşa nu". În fine, e treaba voastră cum faceţi să vă distraţi cel mai bine, ceea ce vă urăm şi noi

 

Comentarii