Medicul Paul Botez se judecă la Curtea de Apel, dar nu are avocați

marți, 06 septembrie 2016, 01:54
2 MIN
 Medicul Paul Botez se judecă la Curtea de Apel, dar nu are avocați

Doctorul ortoped Paul Botez s-a prezentat în cursul zilei de ieri, din nou, în faţa judecătorilor ieşeni. Acesta a fost prezent în procesul în care este acuzat de luare de mită în formă continuată şi în care, în primă instanţă, Botez a fost condamnat de către Tibunalul Iaşi la trei ani şi două luni de închisoare cu suspendare. 

Paul Botez a cerut judecătorilor de la Curtea de Apel Iaşi, unde se judecă apelul său, dar şi al procurorilor – care cer închisoare cu executare, să amâne procesul întrucât nu ar mai avea avocaţi. Din acest motiv, magistraţii au stabilit un nou termen de judecată pe 3 octombrie. Paul Botez a fost acuzat de procurorii Parche­tului de pe lângă Tribunalul Iaşi de luare de mită după ce ar fi condiţionat actul medical în cazul unui pensionar bolnav care avea nevoie de o operaţie la un picior. Pacientului i s-ar fi cerut 5.000 de lei pentru operaţie, însă acesta nu ar fi respectat cerinţa doctorului Botez, după cum spun anchetatorii, şi a mers la Parchet pentru a-l denunţa, pe 9 iulie 2013. Ulterior, procurorii ieşeni, împreună cu poliţiştii, i-au înmânat denun­ţătorului suma solicitată de medic, banii fiind marcaţi. 

Anchetatorii au descins în biroul doctorului Botez de la Spitalul de Recu­perare, acolo unde au găsit plicul cu banii marcaţi, dar au avut parte şi de o surpriză de proporţii. În mai multe locuri din biroul său, în diferite plicuri, doctorul Botez avea o adevărată avere. În total, au fost găsite sumele de 44.000 de euro, 65.000 de lei şi 2.500 de dolari, bani ce au fost confiscaţi, la acea vreme, de anchetatori. 

Citește șiEXCLUSIV Iată interceptările telefonice din dosarul medicului Paul Botez!

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii