Motivarea deciziei de arestare preventiva a Elenei Udrea: Fostul ministru a incalcat controlul judiciar prin declaratiile facute in presa despre dosarul Microsoft

sâmbătă, 14 februarie 2015, 18:11
1 MIN
 Motivarea deciziei de arestare preventiva a Elenei Udrea: Fostul ministru a incalcat controlul judiciar prin declaratiile facute in presa despre dosarul Microsoft

Elena Udrea a incalcat controlul judiciar impus in dosarul Microsoft prin afirmatiile facute in presa in legatura cu acest dosar, fara ca in prealabil sa fi dat o declaratie la DNA in acest caz, si poate fi un pericol public, se arata in motivarea deciziei de arestare preventiva pentru 30 de zile luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, potrivit B1 Tv.

Magistratii mai arata, in motivarea deciziei de arestare preventiva, ca Udrea ar fi facut presiuni asupra fostului ministru al comunicatiilor, Gabriel Sandu, pentru adoptarea unei hotarari de guvern care sa permita incheierea contractului Microsoft.

"Din declaratia inculpatului Sandu Gabriel rezulta ca incultata Elena Udrea si-a exercitat autoritatea decurgand din functia de ministru si din calitatea de vicepresedinte PDl pentru a obtine promovarea HG 460/2009 si asigurarea bugetului necesar derularii contractului. Faptul ca Dorin Cocos a cerut si a primit bani coroborat cu declaratia lui Sandu Gabriel din care rezulta ca inculpata Elena Udrea a facut presiuni asupra sa in vederea obtinerii HG sunt de natura sa determine, in opinia instantei, o suspiciune rezonabila in sensul comiterii infractiunii pentru care aceasta este cercetata", se arata in motivare, citata de B1 Tv.

In motivarea arestarii se mai se arata ca Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu relationau cu Elena Udrea nu prin intermediul lui Dorin Cocos, asa cum se presupunea, ci in mod direct.

Elena Udrea a primit, miercuri, mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pentru trafic de influenta intr-un dosar disjuns din dosarul Microsoft, a decis Inalta Curte de Casatie si Justitie. Udrea este inchisa in arestul central al Politiei Capitalei. Avocatii fostului ministru au contestat decizia de arestare preventiva, recursul urmand sa se judece marti, 17 februarie. (Hotnews.ro)

Comentarii