PĂTRĂŢELUL ROŞU CU TRICOLOR

Noi ştiri bune pentru români

duminică, 15 noiembrie 2015, 13:19
3 MIN
 Noi ştiri bune pentru români

* Bună dimineaţa! Începem săptămâna cu un nou grupaj de ştiri optimiste despre şi pentru români. Nişte săteni ştiu când e seism catastrofal: "Când ni se arată un bătrân cu barbă albă şi chei în mână, care se prezintă Sfântul Petru, ştim că a fost un cutremur mare!", spun ei. Se pare că metoda este infailibilă: atât în 1940, cât şi în 1977, măcar unul s-a întâlnit cu bătrânul Sfântul Petru, care l-a poftit să intre pe poartă, zăngănind legătura de chei. Cei mai mulţi, totuşi, au răposat de spaimă sau fiindcă au sărit pe geam taman în furca uitată jos. La seisme de intensităţi mai mici nu s-a întâlnit nimeni cu Sfântul Petru, fiindcă localnicii sunt obişnuiţi să li se clatine pământul sub picioare, mai ales când ies de la bufet. 

* Rămânem în aceeaşi zonă de inters, cu o ştire de ultimă oră: seismologii s-au pus de acord că urmează un cutremur de până la 30 grade! Fiindcă opiniile divergente stârnesc sentimente contradictorii în rândul populaţiei, s-a decis să se adopte o poziţie comună: în toate declaraţiile publice ale specialiştilor, viitoarele cutremure vor fi prezentate ca fiind "până la 30 grade pe scara Richter", pentru a se înlătura confuzia. Formula a fost inspirată din reclame gen "Reduceri de până la 80 la sută" sau "Omoară până la 90 la sută dintre microbi", ştiind că şi până şi cutremurele de un grad se încadrează în categorie, ca şi reducerile de 0 la sută. Seismele de peste 30 de grade nu mai contează, nemaifiind cine să se plângă că nu s-a respectat prognoza. Iniţial, se propusese varianta "urmează cutremur de peste 2 grade", dar s-a renunţat, nefiind senzaţională pentru telespectatori.

* O veste din domeniul economic: un cocalar şi-a pozat soţia pe pat, înconjurată de hârtii de un leu! Omul, dintr-un sat teleormănean, şi-a pozat nevasta întinsă pe pat, peste bancnote de un leu, şi învelită cu alte bancnote, printre care se vede chiar şi una de cinci (în total, 32 de lei). Banii au fost câştigaţi de el muncind cu ziua prin satele învecinate şi, din câte spun vecinii, poza a fost făcută sâmbătă, când omul a primit bani pentru munca prestată, până atunci fiind plătit în cartofi, varză sau peturi cu vin. Fotograful, un consătean bogat, care şi-a permis telefon, a pus poza pe reţelele de socializare, iar aceasta a strâns repede milioane de vizualizări. "Am vrut s-o pozez mai demult, cu cartofii şi varza primite de la o tanti la care am spart lemne, dar mi-am spus: mai bine stai şi aşteaptă, mai munceşte şi mai adună, să nu te faci de râs la oamenii ăia, care-au să te vază pe Internet!", ne-a spus soţul în exclusivitate.

* Pentru final, încă o ştire din zona banilor, a fiţelor şi a maşinilor de lux: un şofer de basculantă Mercedes îşi atrage victimele cu cheile de la maşină! Dragi tinere aflate în căutarea unui partener bogat, cu maşină de lux, vă paşte o primejdie! Am fost informaţi că un escroc îşi pândeşte victimele prin localuri, atrăgându-le cu cheile de la maşină legate de brelocul cu sigla Mercedes, aruncate neglijent pe masă! În timpul discuţiei cu sărmanele atrase de iluzia unei bunăstări facile, el aminteşte că Mercedesul său este unul dintre cele mai mari modele din lume, mai ceva ca SLS, S-Klasse, CL-65 AMG sau GL. Cele mai slabe de înger îl privesc cu admiraţie, lăsând garda jos; când se dezmeticesc, deja e prea târziu: escrocul, care a anunţat că merge până la maşină, să-şi ia borseta, este departe, după ce a băut toată seara pe banii victimei! Metoda asta a fost copiată şi de alţi şoferi, care conduc autogunoiere, autobuze sau multifuncţionale!

  

 

 

Comentarii