Nouă copii au venit pe lume în aceeaşi zi cu Iisus Hristos la cea mai mare maternitate din Moldova

sâmbătă, 27 decembrie 2014, 02:58
2 MIN
 Nouă copii au venit pe lume în aceeaşi zi cu Iisus Hristos la cea mai mare maternitate din Moldova

Primul dintre ei, o fetiţă, a primit numele Ştefana.

Prima zi de Crăciun a adus şi mai multă bucurie în sufletele unor familii, faţă de obicei. Nouă copii au venit pe lume la cea mai mare maternitate din Moldova, „Cuza Vodă“ din Iaşi: şase băieţi şi trei fetiţe.

Primul bebeluş care s-a născut a fost o fetiţă, de peste două kilograme, ce se va numi Ştefana. Fata este cel de-al treilea copil al familiei Florea, iar pentru ea pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi au pregătit pachete cu cele necesare pentru un nou-născut. Mama fetiţei a fost bucuroasă de venirea lui Moş Crăciun şi a mulţumit angajaţilor ISU pentru gest. „Este un gest frumos, nu mă aşteptam, chiar e un ajutor binevenit. Nu mă aşteptam“, a precizat mama. Această acţiune a angajaţilor ISU vine în ajutorul familiilor care nu au o situaţie financiară deosebită. „A de­venit o tradiţie ca pompierii ieşeni să fie prezenţi în prima zi de Crăciun la maternitate pentru a dona trusou complet primului nou-născut dintr-o familie defavorizată“, a declarat Silvia Bo­lohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

Conducerea Maternităţii „Cuza Vodă“ spune că iniţiativa pom­pierilor este binevenită, mai ales acum în prag de sărbătoare. „Acţiunea Inspectoratului Jude­ţean de Urgenţă este cu totul de­osebită, este o colaborare de trei ani. Ne bucurăm că ei sunt alături de mămicile care nasc în noaptea de Crăciun, şi în special mămicile care au o situaþie financiară cu totul şi cu totul specială“, a precizat prof. dr. Mircea Onofriescu, managerul Maternităţii ”Cuza Vodă” Iaşi.

Toţi copii născuţi în prima zi de Crăciun sunt bine, nu au afecţiuni grave, care să le pună viaţa în pericol, şi, dacă totul decurge normal şi nu apar alte probleme de sănătate mai mari, aceştia vor putea petrece noaptea dintre ani alături de familiile lor.

Comentarii