O etapă a păcii

luni, 13 iulie 2015, 01:44
2 MIN
 O etapă a păcii

Remiza este rezultatul obsedant  în runda inaugurală a Ligii I la fotbal

 
* Astra Giurgiu – Concordia Chiajna 2-2 (1-1). Budescu (‘45^2), Oros (’48) / Purece (’45), Oros (’56 – autogol). Deşi a transferat patru jucători chiar de la Concordia, echipa gazdă n-a reuşit să se impună în faţa formaţiei lui Marius Baciu. Finalul unei prime reprize dominată clar de Astra a fost marcat de două goluri superbe, unul reuşit de Purece şi al doilea dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, prin Budescu. Timp de un sfert de oră meciul s-a menţinut la cote înalte şi în repriza secundă şi n-ar fi fost chiar de mirare ca formaţia din Chiajna să realizeze o mare surpriză.
* FC Viitorul – CFR Cluj 2-2 (1-2). Cernat (’33, ’56 – ambele din penalty) / Tadé (’12), Guima (’15). În primul sfert de oră disputat pe noul stadion din localitatea Ovidiu, viitorimea lui Hagi a fost făcută KO de clujeni, centrările lui Roşu şi Tiago găsindu-şi ţintele potrivite. N-a fost “masacrul” prefigurat, pentru că două “fluiere” au aşezat cele două echipe la locurile lor. Cel puţin unul dintre cele două penaltiuri (primul) a fost acordat aiurea.
* Steaua – Petrolul 0-0. Cu un diletant pe banca tehnică şi un singur atacant în lot (şi acela crud ca o trufanda, Tudorie), Steaua nu mai poate înscrie şi este condamnată să o facă în meciul următor, chiar mâine, în Slovacia. Mai mult, ploieştenii au avut câteva bune ocazii de a înscrie, printre care bara lui Nepomuceno, după o gafă de zile mari comisă de Geraldo. Vlad Rusu a fost aproape şi el de a tranşa disputa în favoarea petroliştilor în partea a doua.
* CSU Craiova – FC Botoşani 0-0. A cincea remiză din cinci meciuri, într-o partidă cu reprize diferite: prima a oaspeţilor, a doua a gazdelor.
ASA Târgu Mureş – Dinamo 0-0. O partidă care se anunţa drept derby a fost una dintre cele mai dezlânate şi încâlcite din întreaga etapă. În minutele de prelungire, se părea că seria remizelor se va încheia…. însă Hanca (ASA) a marcat din ofsaid.
Etapa inaugurală a Ligii I se încheie astăzi, cu meciul ACS Poli Timişoara – Pandurii Târgu Jiu. (ora 21:00)
 
 
 

Comentarii