O nouă lovitură încasată de DNA Iaşi: Notarul care nu a virat 2 milioane la stat, achitat

luni, 03 aprilie 2017, 08:05
1 MIN
 O nouă lovitură încasată de DNA Iaşi: Notarul care nu a virat  2 milioane la stat, achitat

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au finalizat procesul în care notarul public Mihai Şuleap a fost acuzat de abuz în serviciu. Magistraţii ieşeni au decis să îl achite pe Şuleap, după ce acesta a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi. 

Şuleap a fost acuzat că a prejudiciat statul român cu peste două milioane de lei, sumă care poate fi recuperată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în urma unui proces distinct. Potrivit procurorilor DNA, timp de patru ani, Mihai Şuleap nu ar fi achitat către stat impozitele aferente actelor juridice în­toc­mite.

„În perioada iunie 2010 – iunie 2014, inculpatul Şuleap Mihai, în calitate de notar public, în 38 de cazuri, nu şi-a îndeplinit îndatorirea de serviciu prevăzută de articolul 771 din Codul Fiscal, prin aceea că a încasat şi a omis să vireze la bugetul statului impozitul aferent actelor juridice translative de proprietate în cuantum to­tal de 2.100.593 lei“, au precizat procurorii ieşeni. Mai multe bunuri au fost puse sub sechestru de către procurori, însă popririle au fost ridicate de către judecătorii care l-au achitat pe Şuleap. DNA are posibilitatea să conteste decizia Curţii de Apel Iaşi.

Comentarii