O somitate a fiziologiei americane, doctor honoris causa al UMF (FOTO)

John Hall este autorul unor importante descoperiri în domeniul legăturii dintre obezitate şi hipertensiune.

luni, 15 iulie 2013, 19:14
2 MIN
 O somitate a fiziologiei americane, doctor honoris causa al UMF (FOTO)

Un reputat profesor american, şef al Departamentului de Fiziologie al Centrului Medical de la Universitatea Mississippi, a fost distins cu titlul de doctor honoris causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie. John Hall a participat astăzi, 15 iulie, în Sala Senat a UMF la ceremonia în cadrul căreia a primit acest titlu, după care a susţinut şi o prelegere legată de ultimele descoperiri în domeniul legăturii dintre obezitate şi hipertensiune.

De asemenea, oaspetele universităţii s-a întâlnit cu membrii comunităţii academice ieşene, pentru a discuta despre direcţii de cercetare şi pentru a crea o punte de legătură între Universitatea Mississippi şi UMF. „Acceptarea de către profesorul John Hall, o mare personalitate a cercetării medicale mondiale, a titlului de doctor honoris causa din partea UMF reprezintă, pe lângă recunoaşterea excelenţei în cercetarea academică a Universităţii de Medicină din Iaşi, şi începutul unei relaţii de colaborare durabilă cu o mare universitate din SUA”, a precizat Vasile Astărăstoae, rectorul instituţiei.

VEZI GALERIA FOTO

Profesorul John Hall are în spate o carieră de 45 de ani de cercetare, reuşind să schimbe modul în care sunt abordate bolile cardiovasculare. De asemenea, el a arătat care sunt mecanismele prin care obezitatea influenţează aceste boli, urmând linia predecesorului şi mentorului său, Arthur C. Guyton. „Tratatul de Fiziologie Medicală Guyton – Hall” este lucrarea după care se studiază Fiziologia în toate institutele de învăţământ medical din lume, fiind tradus şi în limba română, în anul 2003. John Hall a fost preşedinte al American Heart Association şi American Physiological Society şi editor şef a două publicaţii remarcabile în domeniul cercetării cardio – vasculare – Hypertension şi American Journal of Physiology. În 2002 a primit premiul Novartis pentru cercetare în hipertensiune, cea mai importantă distincţie în domeniu la nivel mondial.

Comentarii