Obama consideră că atacul Coreei de Nord este un „act de vandalism”

luni, 22 decembrie 2014, 02:50
1 MIN
 Obama consideră că atacul Coreei de Nord este un „act de vandalism”

Preşedintele american Barack Obama a declarat că atacul cibernetic desfăşurat, potrivit Washingtonului, de Coreea de Nord împotriva Sony Picture este un act de "vandalism ciberetic" şi nu un act de război, într-un interviu acordat duminică CNN, relatează AFP.

"Nu, nu cred că acesta este un act de război. Cred că este un act de vandalism cibernetic care a fost foarte costisitor. Îl tratăm cu foarte mare seriozitate", a declarat preşedintele Obama, potrivit extraselor din acest interviu pe tema atacului cibernetic masiv a cărui victimă a fost Sony la sfârşitul lui noiembrie. Washingtonul acuză Coreea de Nord că este responsabilă de atacul împotriva Sony Picture, care a determinat compania să anuleze lansarea prevăzută pentru Crăciun a filmului "The Interview", o parodie comică privind un complot fictiv al CIA pentru asasinarea liderului nord-coreean Kim Jong-un.

 
"În această lume nouă, vom fi într-un mediu în care atât de multe lucruri sunt computerizate încât atât actorii statali cât şi cei non-statali vor avea capacitatea de a perturba vieţile noastre în tot felul de moduri", a afirmat Obama. Coreea de Nord a dezminţit orice legătură cu piratarea, una dintre cele mai importante din Statele Unite, şi a propus o "anchetă comună" pe această temă, o propunere respinsă de Washington.
 

 

 

Comentarii