Pâine nu prea e, dar cu circul stăm bine!

vineri, 11 noiembrie 2016, 08:00
3 MIN

* Ecourile manifestărilor de Halloween încă nu s-au stins, fiindcă se mai aude din când în când, în noapte, un cârâit de cioară plouată, parcă dorind să ne dea veşti bune – gen că a început campania electorală şi că urmează alegeri. Da, a început campania, circul electoral, dar printr-unele zone a venit chiar şi circul neelectoral, stârnind confuzie printre localnici, care şi-au dat coate, privind clovnii, femeile cu barbă şi animalele, şi şoptindu-şi "Candidaţi aşa de ciudaţi ca ăştia chiar n-am mai avut!". Corespondenţii noştri au primit bani de bilet ca să relateze în direct despre circul poposit la Consumatori:

* Lângă cortul circului a fost amenajat un părculeţ de distracţii în frig şi ploaie, cu tiribombe din tablă în formă de buburuze; după prima învârtire, lanţurile s-au rupt, iar tiribombele cu copii în ele au zburat cât colo. După scurt timp s-a auzit un foc de armă: pădurarul Codruţ declară că a fost atacat de o farfurie zburătoare plină de mici marţieni care scoteau limba la el. Martorii spun şi că nişte fete bătrâne din comună, care au văzut cât de frumos zburau pe deasupra caselor gărgăriţele de tablă, ar fi cântat în cor "Buburuză-ruză, unde vei zbura, acolo mă voi mărita!".

* Un invitat special al circului, venit tocmai din Italia (unde punea faianţă), a fost irepetabilul şi unicul Gianni Caninni, dresorul de câini, care a încercat să prezinte în premieră un număr senzaţional. N-a reuşit, din pricina câtorva copii din primul rând, care au dat drumul în arenă unor pisici, aduse de ei într-o pungă. După ce s-a stins învălmăşeala şi pisicile au fugit prin copaci, un câine şi o căţea din trupa irepetabilului au prezentat de capul lor un număr, întrerupt de o babă, care i-a stropit cu apă fierbinte pe cei doi protagonişti.

* În arenă a apărut neînfricatul Goliat, “Cel mai tare om din lume”, care a mâncat zece cărămizi, a ronţăit două halbe goale, a băut zece halbe pline, a rupt cu dinţii un arbore cotit de camion şi câţiva arbori din localitate, a tras cu un singur deget două aparate Boeing 747 (a durat ceva până ce s-au găsit în comună două la fel) şi a luat bătaie de la un sătean, căruia i se păruse că s-a uitat urât la el. Cu acest prilej s-a descoperit că pe Goliat îl cheamă, de fapt, Ghiocel.

* Cel mai fioros tigru din lume, prezent şi el în programul circului, a fost fugărit de copiii din comună, care l-au momit cu un breloc cu laser, i-au legat de coadă cutii goale de conserve, i-au pârlit mustăţile cu bricheta şi l-au umplut de scaieţi. După ce mama unuia dintre copii a legat la stâlpul hornului o şfară cu motocei la capăt, cel mai fioros tigru din lume a crăpat, jucându-se cu ei.

* Indiferent câte alte multe numere de senzaţie mai fuseseră incluse în program, ultimul a fost cel cu puricii dresaţi. Sau, după cum spun localnicii, "puricii scăpaţi". Cu jumătate de oră înainte de spectacol, micuţii artişti fuseseră hrăniţi cu sângele dresorului lor; cu o oră înainte de spectacol, acesta băuse cu primarul şi cu nişte săteni, ca să prindă curaj. Puricii s-au îmbătat, au căpătat chef de scandal, au ieşit din cuşcuţă printr-o crăpătură şi au sărit în public. După cinci minute, din pricina înghesuielii, s-a prăbuşit cortul. Vom reveni!

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii