Parcul fotovoltaic de la Miroslava e gata! Poate produce curent electric

miercuri, 20 mai 2015, 02:00
2 MIN

Săptămâna aceasta a avut loc recepţia centralei fotovoltaice din satul Ciurbeşti, comuna Miroslava. Aceasta va fi una dintre cele mai mari şi mai moderne din judeţ şi va funcţiona cu ajutorul unor dispozitive care se vor roti după soare.

Săptămâna aceasta avut loc recepţia parcului fotovoltaic din satul Ciurbeşti, Comuna Miroslava, aici urmând să funcţioneze una dintre cele mai mari şi mai moderne centrale fotovoltaice din judeţ. Situat în intravilanul comunei, pe o suprafaţă de 5 ha, parcul va funcţiona cu ajutorul unor dispozitive unice denumite „trakere“. Acestea se rotesc după soare, astfel încât să poată capta cât mai eficient energia solară. Cu o capacitate de aproximativ 1 mega­watt, centrala va aduce comunei economii anuale de aproximativ 300 de mii de euro.

Mai mult, devenind producător de energie electrică, conducerea Primăriei Miroslava mizează şi pe venituri suplimentare la buget care vor permite finanţări pentru alte proiecte prin care se doreşte dezvoltarea zonei. „Miroslava va deveni producător de energie electrică. Parcul vă asigura energia necesară instituţiilor publice din comuna noastră şi se va îmbunătăţi şi iluminatul stradal. Cele 4.200 de panouri fotovoltaice sunt montate pe 97 de trakere ce urmăresc poziţia soarelui. E un proiect modern, iar investiţia cu fonduri europene se ridică la 6 milioane de euro“, a declarat Dan Niţă, primarul comunei Miroslava.

Parcul fotovoltaic de la Ciurbeşti va produce curent electric de la finele lunii iulie 2015. Odată cu intrarea în funcţiune a centralei fotovoltaice, Primăria Miroslava va deveni practic şi producător de energie electrică, o parte din producţie urmând să intre în sistemul naţional de energie. Ceea ce, alături de taxele de timbru verde, va aduce noi resurse financiare la bugetul comunei.
 

Comentarii