De Business

Punem punctul pe știi

PIM SRL vrea să cumpere depozitul deţinut de un fost arbitru

joi, 24 noiembrie 2016, 02:50
3 MIN
 PIM SRL vrea să cumpere depozitul deţinut de un fost arbitru

Pentru spaţiul deţinut pe Calea Chişinăului de Petroliv SRL, firmă patronată de Petronel Enache, centrul de fotocopiere oferă 150.000 de euro.

 

Societatea ieşeană cu activitate în domeniul fotocopierii PIM SRL vrea să cumpere un spaţiu de depozitare de pe Calea Chişinăului cu 150.000 de euro. Imobilul aparţine firmei ieşene Petroliv SRL, deţinută de fostul arbitru ieşean Petronel Enache, care până să intre în faliment a desfăşurat activităţi de tipărire. Administratorul firmei PIM SRL a depus oferta la sediul lichidatorului judiciar, iar zilele trecute aceasta a fost aprobată de creditorii societăţii Petroliv, astfel că în perioada următoare va fi organizată o licitaţie de vânzare a clădirii prin supraofertare. Noul regulament de valorificare votat de creditori prevede schimbarea preţului de pornire, conform noii oferte, la 150.000 euro, plata unei cauţiuni de 15.000 euro şi stabilirea unui pas de licitaţie de 15.000 euro.

În afară de acest imobil, firma lui Petronel Enache mai deţine în patrimoniu nişte maşini, un spaţiu comercial de pe strada Bucium şi casa acestuia din Tătăraşi, de pe strada Stejar. Totuşi, chiar dacă aceste bunuri vor fi valorificate, sumele recuperate nu vor putea îndestula toţi creditorii înscrişi la masa credală, suma totală a creanţelor fiind de circa 6,8 milioane lei. Societatea ieşeană Petroliv a intrat în insolvenţă în toamna anului 2013, după ce mai mulţi creditori au demarat proceduri pentru a-şi recupera banii de la fostul arbitru. În luna septembrie a anului 2013, creditori ca Procredit Bank, Garanti Bank şi Romanian Paper Distribution au demarat proceduri proprii de recuperare a banilor, iar creditorul SC Antalis SRL a depus o cerere de intrare în insolvenţă la Tribunalul Sindic.

Pentru că nu a colaborat cu lichidatorul judiciar în vederea realizării un plan de reorganizare pentru salvarea firmei şi plata datoriilor, TZA Insolvenţă SPRL a solicitat judecătorului sindic atragerea răspunderii personale a adminsitratorului firmei, care s-ar fi făcut vinovat de mai multe abateri de la legislaţia în vigoare, printer care folosirea banilor în interes personal. „În condiţiile în care s-a dovedit că debitoarea figura la nivelul anului 2010 cu un activ patrimonial care ar fi putut acoperi creanţele înscrise în tabelul definitiv, se remarcă în mod preponderent faptul semnalat de către lichidatorul judiciar conform căruia pârâtul a utilizat lichidităţile debitorului pentru a plasa sume de bani în pariuri sportive, neexistând speranţa recuperării acestora în vreun fel.

Astfel, pârâtul a urmărit un interes personal utilizând fondurile falitei şi decapitalizând societatea de mijloacele care ar fi putut servi la continuarea activităţii, respectiv la achitarea datoriilor către creditori“, potrivit sentinţei prin care Tribunalul a admis cererea de atragere a răspunderii personale a fostului arbitru. De partea cealaltă, firma PIM SRl este cea mai longevivă şi una din cele mai cunoscute companii din acest sector de activitate, având multe puncte de lucru în oraş, mai ales în apropierea marilor centre universitare. Anul trecut, firma administrată de Marius Petrariu a avut o venituri de peste 11 milioane lei cu 94 de angajaţi şi un profit net de 2.400 lei. 

 

 

Comentarii