PNL Iaşi a depus primul listele de candidaţi la Biroul Electoral. Iulia Scîntei, prima pe liste, prima şi în faţa camerelor

miercuri, 26 octombrie 2016, 01:57
3 MIN
 PNL Iaşi a depus primul listele de candidaţi la Biroul Electoral. Iulia Scîntei, prima pe liste, prima şi în faţa camerelor
Listele liberale vor fi deschise, la Senat, de notara din Bucureşti Iulia Scântei. În ciuda criticilor referitoare la candidaţi venite din toate părţile, liberalii ieşeni nu se lasă: "Este cea mai bună echipă pentru Iaşi dintre toate listele formaţiunilor politice".

La Biroul Electoral Judeţean au fost depuse primele liste de candidaţi la alegerile generale din 11 decembrie. Reprezentanţii PNL şi-au prezentat ieri candidaţii pentru fotoliile de deputat şi senator. În pofida mesajelor de unitate transmise de liderii filialei judeţene, de la depunerea candidaturilor au lipsit aproape toţi consilierii judeţeni PNL, inclusiv Daniel Minciună, Liviu Brătescu şi Liviu Bulgaru. Aceştia nu s-au mai regăsit pe liste, în ciuda susţinerii de care s-au bucurat în cadrul Comitetului Director Judeţean al partidului.

PNL are candidaţi cu o bună reputaţie profesională. Considerăm că este cea mai bună echipă pentru Iaşi dintre toate listele formaţiunilor politice. Este vremea proiectelor importante pentru Iaşi, şi nu a promisiunilor pe care ieşenii le aud de peste două decenii. Dorim ca, în viitorul mandat, echipa de parlamentari, miniştri şi secretari de stat a liberalilor ieşeni să realizeze necesara şi extrem de importanta autostradă care să lege Iaşul de vestul ţării. Am văzut şi numele lui Nicolae Bănicioiu pe lista PSD. Îi mulţumim că, neputând să facă Spitalul Regional de Urgenţe (Bănicioiu a fost ministru al sănătăţii, n.r.), l-a lăsat pe seama noastră”, a spus preşedintele filialei ieşene a PNL, Teofil Bălteanu.

Deşi la depunerea listelor la BEJ ar fi trebuit să participe toţi candidaţi, notarul bucureştean Laura-Iuliana Scântei, care deschide lista pentru Senat, era să nu mai ajungă. Cursa Bucureşti – Iaşi, programată pentru ora 8.00, a decolat cu o întârziere de peste trei ore. Din acelaşi motiv, delegaţia PSD Iaşi care urma să predea la Bucureşti listele de candidaţi pentru avizarea de către conducerea centrală a partidului, a fost blocată pe aeroportul ieşean. „Iaşul se confruntă cu multe probleme, iar acestea nu sunt din cauza ieşenilor, ci a unei administraţii locale ineficiente şi a reprezentării slabe a intereselor ieşenilor în Parlament. Am ales să mă alătur soluţiilor propuse de PNL pentru dezvoltarea oraşului şi împreună să pregătim Iaşul pentru guvernare”, a spus Scântei.

Directorul Aeroportului, Marius Bodea, va deschide lista de candidaţi ai PNL la Camera Deputaţilor. Acesta a precizat că priorităţile sale în mandatul de parlamentar vor fi reprezentate de autostradă şi spitalul regional. „Vom scoate Iaşul din izolarea în care a fost ţinut de PSD. Iaşul nu mai are timp de pierdut, iar oamenii sunt sătui de promisiuni. E vremea proiectelor importante, şi îi rugăm pe ieşeni să susţină dezvoltarea judeţului dând un vot specialiştilor şi nu demagogilor”, a spus Bodea. PNL mizează pe obţinerea la Iaşi a cinci mandate de deputat şi două de senator.

Candidaţii PNL la Cameră: Marius Bodea (directorul Aeroportului), Dumitru Oprea (senator), Costel Alexe (deputat), Alexadru Muraru (cercetător), Sorin Năcuţă (inginer), Eduard Boz (consilier local), Damian Butnariu (primar Mogoşeşti-Siret), Benoni Moruzi (primar Aroneanu), Maria Cabalău (mediator), Andrei Cazacu (consilier parlamentar), Raluca Vartic (profesor), Rodica Popa (asistent medical), Etienne Ignat (consilier local), Vlad Ghizdovăţ (consilier local), Doina Decuseară (casnică). Candidaţii PNL la Senat: Laura-Iuliana Scântei (notar), Mihaela Popa (senator), Dragomir Tomaşeschi (avocat), Dan Niţă (primar Miroslava), Stelian Turcu (primar Leţcani), Vasile Butnaru (primar Brăeşti), Ovidiu Pricop (metrolog). 

Comentarii