Poliţist din Iaşi, trimis în judecată! A încercat să acopere hoţia făcută de cumnatul său

joi, 14 noiembrie 2013, 02:50
3 MIN
 Poliţist din Iaşi, trimis în judecată! A încercat să acopere hoţia făcută de cumnatul său

Agentul a falsificat un proces-verbal pentru a-şi scoate basma curată cumnatul care furase dintr-un magazin. A aranjat şi cu patronul magazinului pentru a ascunde furtul. A ieşit până la urmă o tentativă
de furt, cei doi suspecţi fiind amendaţi cu 1.000 de lei. Ce s-a întâmplat când a fost redeschis dosarul.

Un poliţist din judeţul Iaşi a fost trimis ieri în judecată de procurorii ieşeni după ce a încercat să-l scape de dosar penal pe cumnatul său, prins în flagrant la furat. Agentul Tiberiu Prihor, de la Poliţia Holboca, este acuzat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi de favorizarea infractorului şi fals intelectual.
Potrivit rechizitoriului, în noaptea de 16 spre 17 ianuarie 2011 un echipaj al Poliţiei de Frontieră din Răducăneni a sesizat că două persoane escaladează gardul unei societăţi comerciale. Agenţii au sunat la Poliţie, de serviciu fiind Tiberiu Prihor. Acesta din urmă, la rândul său, a sunat administratorul firmei, Mihăiţă Alupoaiei, solicitându-i să se deplaseze la faţa locului pentru a descuia magazinul. Ulterior, agentul şi patronul au intrat împreună în local, acesta din urmă sesizând că dintr-un sertar lipseşte suma de 2.000 de lei. La un moment dat, cei doi au auzit zgomote şi s-au îndreptat spre cei hoţi, Eduard Norbert Panţâru şi Ştefăniţă Marcoci, prinzându-i pe aceştia într-un autoturism abandonat. Hoţii i-au înmânat cei 2.000 de lei patronului, iar la faţa locului au ajuns în scurt timp şi poliţiştii de frontieră care sesizaseră fapta, cât şi agentul Tiberiu Prihor. Acesta din urmă a sesizat că unul dintre hoţi, Ştefăniţă Marcoci, era cumnatul său. A doua zi, agentul Prihor a făcut un proces-verbal în care a consemnat că din magazin nu s-ar fi furat bunuri. A vorbit înainte şi cu patronul localului pentru a nu dezvălui fapta de furt, acesta fiind de acord. Dosarul avea să fie repartizat unui coleg de-al lui Prihor cu încadrarea de tentativă de furt, fiind soluţionat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni cu aplicarea unor amenzi de 1.000 de lei pentru cei doi suspecţi. La finele anului 2012, în baza unor informaţii, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a deschis o anchetă pentru a verifica veridicitatea procesului verbal prin care agentul consemnase că în noaptea respectivă nu s-au furat bunuri. „Cele două persoane care au intrat atunci şi au sustras suma de 2.000 de lei au recunoscut fapta“, a precizat Carmina Pascal, procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. Prin rechizitoriul trimis ieri în instanţă de anchetatori, patronul Mihăiţă Alupoaiei a primit o amendă de 1.000 de lei. De asemenea, a fost sesizat Par­chetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni cu privire la reexaminarea dosarului celor doi hoţi şi posibilitatea schimbării încadrării juridice din tentativă la furt în furt. Ieri, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi l-au pus la dispoziţie pe Tiberiu Prihor, acesta urmând a executa doar sarcinile trasate de şefii săi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii