Poveştile unor copii cu autism care au reuşit să se integreze în şcoli de masă

sâmbătă, 02 aprilie 2016, 01:54
2 MIN
 Poveştile unor copii cu autism care au reuşit să se integreze în şcoli de masă

Astăzi este Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, iar cu această ocazie la Iaşi se derulează mai multe evenimente ca semn de solidaritate şi încurajare a unor persoane diagnosticate cu acest sindrom. La ora 12, la Magic Pizza, va avea loc evenimentul „Cafeneaua publică” organizat deAsociaţia „Salut Prieteni”. Se vor pune în discuţii probleme ale celor diagnosticaţi cu autism, dar vor prezenţi şi trei copii care au reuşit să se integreze în societate, în ciuda bolii. Această întrunire face parte din Campania Naţională a Federaţiei Organizaţiilor de Părinţi care au Copii cu Dizabilităţi. 

„Părinţii vor fi împreună cu copiii la eveniment, iar noi, împreună cu specialiştii, vom răspunde la întrebările care vor veni partea celor care nu ştiu nimic despre acest subiect. La eveniment vor fi prezenţi studenţi care fac parte din Grupul de Iniţiativă al Românilor”, a menţionat Vasilca Erbiceanu, fondatorul Asociaţia Salut Prieteni”. La eveniment vor participa studenţi de la specialităţile aferente domeniului de activitate al asociaţiei precum sociologie, psihologie, asistenţă socială şi medicină. Aceştia vor avea ocazia să cunoască poveştile celor trei copii care au reuşit să facă performanţe cu toate că suferă de autism. Doi dintre ei sunt în clasa a VII-a la o şcoală din Paşcani, iar unul este înscris la un liceu din Iaşi în clasa a IX-a.

Tot cu această ocazie se desfăşoară campania internaţională „Light it up blue”, iar Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România, filiala Iaşi, a propus iluminarea în albastru a mai multor clădiri din Iaşi percum Pimăria, Camera de Comerţ, dar şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”.

Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului a fost stabilită de către Organizaţia Naţiunilor Unite şi este sărbătorită în aproape toată lumea. 

 

Comentarii