Premieră la slujbă: IPS Teofan a îndemnat întreaga Moldovă să se roage pentru Enescu

marți, 05 mai 2015, 01:51
1 MIN
 Premieră la slujbă: IPS Teofan a îndemnat întreaga Moldovă să se roage pentru Enescu

 La îndemnul Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi al Bucovinei, compozitorul George Enescu, de la a cărui moarte s-au împlinit ieri 60 de ani, a fost pomenit în toate Liturghiile oficiate în mânăstirile şi parohiile din Arhiepiscopia Iaşilor.

Exemplul a fost acordat de însuşi mitropolitul, care a oficiat duminica trecută, în cea de-a patra Duminică după Paşti, Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Iaşi. Acesta a citit întâi din Sfânta Evanghelie, apoi a făcut trimitere la George Enescu în predica de după această lectură, cât şi în cuvântarea de la finalul slujbei. „Ne-am rugat pentru odihna sufletului său, pentru iertarea păcatelor pe care şi el, ca om, le-a săvârşit în această lume; mulţumind lui Dumnezeu că ni l-a dăruit şi că ni-l păstrează ca dulce şi suavă amintire, îndulcindu-ne sufletul şi mintea şi cugetul prin muzica pe care a lăsat-o şi prin acele piese, în mod special, prin care a încercat şi a reuşit, cu mila Domnului, să facă legătura cu tradiţia românească şi muzica universală“, a spus IPS Teofan, citat de portalul Mitropoliei, doxologia.ro.
Tot ca omagiu pentru George Enescu, răspunsurile la strană la slujba de duminică au fost date şi de Corul „Gavriil Musicescu“, al Filarmonicii de Stat Moldova Iaşi, condus de Doru Morariu.

Comentarii