Prieteni vechi în Cupa României

marți, 12 noiembrie 2013, 02:50
2 MIN
 Prieteni vechi în Cupa României

Rugbiştii de la Poli Agro Unirea vor întâlni în sferturile de finală, formaţia "U" Cluj, într-un meci care se va disputa la Gura Humorului

Ca şi în faza anterioară, absenţa a fost cea care a strălucit în optimile de finală ale Cupei României la rugby. S-au programat prin tragere la sorţi şase meciuri, iar două formaţii, Poli Agro Unirea Iaşi şi RC Bârlad, au fost admise direct în sferturi ca fiind singurele echipe care au trecut prin joc de prima fază. Totuşi, se ştia imediat după tragerea la sorţi că Metrorex Bucureşti se va retrage, astfel că şi RCJ Farul Constanţa a obţinut o calificare directă. De asemenea, s-a mai retras şi CSU Aurel Vlaicu Arad, forfait de care a profitat RCM Timişoara. Cât despre partida Stelei de la Arad cu CS Lions, nu s-a mai disputat deoarece gazdele din Arad n-au fost în stare să asigure asistenţa medicală obligatorie!
În singurele meciuri disputate, s-au impus favoritele. CSM Bucureşti a învins cu 71-7 pe RCM Galaţi, Ştiinţa Baia Mare a învins cu 56-5 pe nou promovata în Superligă Stejarul Buzău, iar "U" Cluj a trecut de "pepiniera" Farului, Callatis Mangalia cu 47-17.
Ieri, s-a efectuat la sediul Federaţiei Române de Rugby tragerea la sorţi a sferturilor de finale, care se vor disputa sâmbătă, pe terenuri neutre. Formaţia ieşeană Poli Agro Unirea, pregătită de Ioan Iftode şi Silviu Ţibichi, va întâlni o veche cunoştinţă, CS Universitatea Cluj, cu care s-a luptat de cinci ori în sezonul 2012, pentru evitarea retrogradării din Superligă. Din cele cinci partide, doar una (prima!) disputată pe stadionul Tepro, s-a încheiat cu victoria ieşenilor, iar între timp formaţia clujeană s-a întărit şi a crescut din punct de vedere valoric. Partida dintre rugbiştii ieşeni şi clujeni va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, la Gura Humorului. Celelalte partide hotărâte de sorţi sunt: CSM Bucureşti – RC Bârlad (la Bucureşti), Ştiinţa Baia Mare – Farul Constanţa (la Braşov) şi RCM Timişoara – Steaua (într-un oraş care va fi stabilit de comun acord de cele două grupări).
 

Comentarii