Primăria scoate milionul

joi, 02 noiembrie 2017, 02:43
3 MIN
 Primăria scoate milionul

CSM Poli va încasa în această săptămână 970 000 de lei de la FSI. Diferenţa până la milionul  promis s-ar fi dus la minifotbal. Din banii primiţi, gruparea de Liga I va achita o parte din datoriile la bugetul de stat şi jumătatea de salariu restant. În total, primarul a aprobat sprijinirea fotbalului cu 7,6 milioane de lei în acest an.  CSM mai vrea 2,5 milioane lei de la CL, pentru a încheia anul pe zero

 

 

 

Plecarea lui Florin Prunea din funcţia de preşedinte executiv al CSM Politehnica Iaşi a schimbat radical poziţia primarului Iaşului, Mihai Chirica, faţă de fotbal. În anii de când a preluat puterea la Palatul Roznovanu fotbalul, condus de Prunea, a primit din partea Fundaţiei Sportului Ieşean, fundaţie care a fost finanţată de Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, sume mult sub cele promise: 5,8 milioane lei în 2015 şi 5,5 milioane lei în 2016, circa 500 000 lei din ultimii fiind folosiţi de club pentru montarea scaunelor pe stadionul “Emil Alexandrescu”. În acest an Chirica, deşi a rămas fără sprijinul CJ, care nu a mai dat vreun leu sportului, a deschis larg robinetul spre Copou.

Pe lângă cele 6,6 milioane lei virate până acum către CSM, edilul şef a dat undă verde alocării unei alte sume consistente grupării din Copou. “În această săptămână vom primi 970 000 de lei de la Fundaţia Sportului Ieşean”,  a anunţat preşedintele executiv al clubului, Adrian Ambrosie. Diferenţa de 30 000 de lei faţă de suma anunţată iniţial că va fi dată grupării de Liga I, un milion de lei, se va duce, conform unor surse din Primărie, către minifotbal.

Deşi vineri, după meciul contra Concordiei Chiajna, din etapa a XVI-a a Ligii I de fotbal, i-au cântat primarului, în vestiar, “Să vină banii la băieţi”, înregistrarea video a momentului fiind postată pe canalele oficiale ale clubului, fotbaliştii ieşeni vor primi o mică parte din banii viraţi de Primărie. Asta din simplul motiv că restanţele faţă de ei erau doar de jumătate de salariu. Grosul banilor se vor duce la bugetul de stat. Chiar cu riscul de a ajunge în situaţia actuală, de blocare a conturilor, din banii pe care i-am avut la dispoziţie am plătit, până acum, drepturile jucătorilor, astfel încât atmosfera să fie bună la echipă, şi nu ne-am achitat obligaţiile faţă de stat. Din banii pe care-i vom primi, vom da fotbaliştilor jumătatea de salariu de pe luna septembrie pe care nu am achitat-o şi vom plăti o parte din dările la stat. Cred că vom lichida contribuţiile restante la asigurările sociale, circa 500 000 de lei. Va rămâne de plătit TVA, circa 700 000 de lei” şi-a prezentat Ambrosie planurile.

Conform acestuia, restanţa amintită plus nevoile clubului până la finele anului (retribuţiile pe lunile octombrie şi noiembrie, deplasări etc.) s-ar ridica la 2,5 milioane lei: “Planul nostru este să încheiem 2017 pe zero. Am speranţa că după următoarea rectificare bugetară de la Consiliul Local vom mai primi nişte bani. Am mai cerut 2,5 milioane lei de la Fundaţia Sportului Ieşean pentru a încheia anul fără datorii”.

În cazul în care CSM va mai primi 2,5 milioane lei, 2017 va fi cel mai “cald” an din istorie pentru fotbalul ieşean, din punct de vedere al finanţării de la bugetul local, totalul urmând a fi de peste 10 milioane lei. Precedentul record s-a înregistrat în 2014, când fostul primar, Gheorghe Nichita, virase către CSM Politehnica 7,7 milioane lei. (Ovidiu MINEA)

 

 

 

 

Comentarii