De Business

Punem punctul pe știi

Primul pas concret pentru consolidarea masivă a versantului Ţicău

joi, 06 iulie 2017, 12:00
1 MIN
 Primul pas concret pentru consolidarea masivă  a versantului Ţicău

Primăria a identificat un proiectant pentru lucrările de consolidare a versantului Ţicău – Sărărie la mai bine de un an de la pornirea procedurilor. După o primă licitaţie ratată în vara anului trecut, municipalitatea a relansat procedura în noiembrie 2016, iar la începutul acestei luni a semnat contractul de proiectare.

 La noua licitaţie a participat o singură firmă, OMG Construct Proiect SRL din Iaşi, care şi-a adjudecat lucrarea cu suma de 141.500 lei. Zona în care ar urma să fie efectuate lucrări de consolidare este cuprinsă între limitele străzilor Curelari – Hotin – Trecătoarea Hotin – C.A. Rosetti – mal drept Cacaina – Poligon – cornişa superioară strada şi stradela Sărăriei.

Conform municipalităţii, versantul Ţicău, situat în partea de nord-est a municipiului, cuprinde cea mai mare densitate a lucrărilor de consolidare, în contextul în care prezintă şi „cea mai spectaculoasă evoluţie a fenomentului de alunecare“, iar amplasamentul cuprins între străzile Cerchez şi Mărăşti se caracterizează prin „instabilitate în zona de sub cornişă“. După realizarea proiectării de către firma OMG Construct, va fi stabilită şi necesarul de finanţare pentru efectuarea lucrărilor de consolidare a versantului.

 

 

 

 

Comentarii