PS Gherghel a celebrat 26 de ani de când conduce destinele din Dieceza de Iaşi

miercuri, 04 mai 2016, 01:50
2 MIN
 PS Gherghel a celebrat 26 de ani de când conduce destinele din Dieceza de Iaşi

Preasfinţitul Petru Gherghel, episcop de Iaşi, a sărbătorit duminica trecută împlinirea a 26 de ani de episcopat, la Catedrala Catolică din Iaşi având loc o Liturghie de mulţimire. Excelenţa sa, alături de IPS Giuseppe Mani, arhiepiscop emerit de Cagliari, şi cu un grup de preoţi au concelebrat această slujbă de la ora 18.30.

„La începutul sfintei Liturghii, PS Gherghel i-a salutat pe IPS Giuseppe, pe superiorul congregaţiei Şcolilor de Caritate – Institutul Cavanis, în Dieceza de Iaşi fiind prezenţi la Paşcani, pe preoţii din jurul altarului şi pe toţi credincioşii prezenţi în catedrală, invitându-i să înalţe împreună cu Excelenţa sa o rugăciune de mulţumire“, au precizat reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi.

La predică, pr. Alois Bulai, care predă la seminarul din Iaşi, l-a felicitat pe PS Gherghel, iar înainte de binecuvântarea finală, IPS Giuseppe Mani şi-a exprimat bucuria de a fi prezent pentru prima oară în România, cât şi cea de a participa la acest eveniment aniversar. Mons. Petru Gherghel a devenit episcop de Iaşi după ce, pe 14 martie 1990, papa Ioan Paul al II-lea l-a ales şi numit pe acesta. Consacrarea a fost oficiată la Seminarul din Iaşi, la 1 mai, acelaşi an, de către actualul cardinal Angelo Sodano, care era atunci delegat al Vaticanului în România. 

 

Comentarii