Cinci mii de elevi susţin azi bac-ul la română

Regulile pe care elevii ce dau bac-ul trebuie să le respecte

luni, 01 iulie 2013, 01:50
1 MIN
 Regulile pe care elevii ce dau bac-ul trebuie să le respecte

Cele mai importante probe din cadrul bacalaureatului debutează astăzi cu lucrarea scrisă la limba şi literatura română.

Aproximativ 5.094 de elevi ieşeni din cei 5.707 înscrişi la examenul maturităţii susţin această probă. Timp de trei ore, între 9 – 12, candidaţii vor rezolva cele trei subiecte, sub supravegherea camerelor video şi a doi asistenţi prezenţi în sală.

În cursul zilei de ieri, ministrul Remus Pricopie a transmis faptul că doreşte zero toleranţă faţă de orice act de corupţie sau tentativă de fraudă. Mai mult, pe site-ul www.edu.ro a fost creată o secţiune specială, unde publicul poate semnala orice suspiciune prvind desfăşurarea examenului de bacalaureat. Accesul tinerilor în săli se va face cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, iar metodologia prevede faptul că este interzisă intrarea în sală cu manuale, dicţionare, notiţe, obiecte electronice de calcul sau de comunicare. Elevii care nu vor ţine cont de aceste recomandări riscă eliminarea din examen. Bacalaureatul continuă miercuri cu proba obligatorie a profilului şi vineri cu proba la alegere a specializării.

La Iaşi, disciplinele la care se înregistrează un număr mare de candidaţi sunt matematica (4.122 elevi înscrişi), geografia (1.967 elevi), biologia (1.058 elevi). La polul opus se află filosofia, cu numai 11 opţiuni. Dintre cei 5.707 elevi înscrişi la bacalaureat, 4.788 provind din seria curentă şi 919 din seriile anterioare.

Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 8 iulie, până în ora 12.

Comentarii