RETETA: Cheesecake cremos cu ciocolată fără coacere

marți, 22 martie 2016, 15:25
2 MIN
 RETETA: Cheesecake cremos cu ciocolată fără coacere

Desertul ideal pentru fanii ciocolatei este acesta: cel mai cremos cheesecake. Și nu numai. Se face fără coacere, cu minimum de efort. Dacă respecți întocmai pașii de mai jos, nu ai cum să dai greș, scrie unica.ro. Dacă vrei ca gustul ciocolatei să domine, poți folosi pentru blat, în loc de biscuiți simpli, biscuiți cu ciocolată sau biscuiți cu cremă.

Ingredientele pentru cheesecake

Pentru blat

    250 g biscuiți
    120 g unt topit

Pentru crema de brânză

    500 g cremă de brânză dulce (mascarpone)
    120 g zahăr
    150 ml smântănă de gatit
    120 g ciocolată neagră
    1 pliculeț gelatină
    apa calduță pt hidratat gelatina (2 linguri)

Modul de preparare

Pregătește o tavă cu pereți detașabili. Tapeteaz-o cu hârtie de copt. Scoate ingredientele și lasă-le să ajungă la temperatura camerei.

    Cu ajutorul unui robot de bucătărie, macină biscuiții până devini fini aproape ca o făină. Adaugă untul topit (sau moale) și amestecă bine până la omogenizare. Tapetează uniform tava mai devreme pregătită, cu blatul de mai sus. Dă la frigider.
    Cu ajutorul unui mixer, bate crema de brânză cu zahărul până la omogenizare. Pune pliculețul gelatină în apă rece, apoi, amestecând, topește-o la bain-marie.
    Pune ciocolata și smântâna de gătit într-un bol. Topește-le la bain-marie sau la cuptorul cu microunde, amestecând cu o spatulă până la omogenizare. Combină cu crema de brânză până la omogenizare. Adaugă și gelatina dizolvată. Amestecă bine.
    Scoate blatul, pune crema de ciocolată uniform deasupra și dă la frigider, timp de 3-4 ore.

Pentru decorat, poți rade deasupra niște ciocolată sau poți pune niște fructe de pădure proaspete.

Comentarii