Reunire cu multe semne de întrebare

miercuri, 10 iunie 2015, 01:45
3 MIN

Clarificarea lucrurilor în ceea ce priveşte viitorul clubului ar putea să apară în această săptămână. Azi sunt aşteptaţi în Iaşi doi jucători noi: Vasile Gheorghe (FC Olt) şi Rareş Takacs (U Cluj)

 
Vacanţa ia sfârşit la CSMS Iaşi. În cursul serii de astăzi, fotbaliştii pregătiţi de Nicolo Napoli sunt aşteptaţi în Iaşi, pentru a lua cina împreună, mâine dimineaţă fiind prevăzut primul antrenament al perioadei precompetiţionale.
Principala preocupare a clubului în zilele următoare este clarificarea situaţiei preşedintelui executiv, Florin Prunea, al cărui contract expiră luna viitoare, şi asigurarea sumelor necesare pentru achitarea restanţelor financiare, întărirea lotului şi pregătirea echipei în această vară. Ieri, Prunea a tras noi semnale de alarmă în ceea ce priveşte pierderile ce apar din cauza neclarităţii existente la club. “La ora actuală, nu avem bani pentru cantonament, nu avem bani pentru achitarea restanţelor, nu avem bani pentru transferuri. Nu ştiu nimic de buget! Superiorii mei nu-mi spun nimic, dinspre Primărie e linişte, deşi sunt trimise acolo nişte hârtii importante pentru club de aproape două luni, situaţia drepturilor de televizare nu e clară încă. Mai grav e că nu am cu cine vorbi, să mi se spună şi mie clar ce se vrea de la mine şi de la această echipă! Pierdem zile importante, pierdem jucători pe care i-am fi putut lua dacă aveam situaţia clară”.
 Preşedintele Comitetului Director al CSMS, Leonida Antohi, a spus că a încercat să rezolve situaţia. “Am ţinut legătura cu domnul Prunea, am transmis şi membrilor Comitetului Director poziţia dumnealui, s-au transmis semnale spre finanţator, Primăria Iaşi, sperăm ca lucrurile să se limpezească în timp scurt”.
Primarul interimar al Iaşului, Mihai Chirica, a dat asigurări că situaţia se va linişti în această săptămână. “Am vorbit cu Florin înainte de a pleca spre Bucureşti, i-am spus să treacă pe la mine, nu a avut timp. Eu nu mă amestec în treburile de la club, există o conducere acolo. Vreau să dau asigurări că Primăria va susţine în continuare sportul ieşean. Când vine Florin în Iaşi, vom avea o discuţie pe tema fotbalului, lucru care s-ar putea întâmpla chiar în această săptămână”.
În condiţiile actuale, nu e de mirare că noutăţile anunţate la reunire nu sunt spectaculoase. Ieri, se ştia că astăzi vor ajunge în Iaşi doi fotbalişti: Vasile Gheorghe şi Rareş Takacs. Născut pe 9 septembrie 1985, la Brăila, Vasile Gheorghe a evoluat până acum la Astra Giurgiu, Universitatea Cluj, CS Mioveni, FC Universitatea Craiova, Oţelul Galaţi şi, în sezonul trecut, la FC Olt, în liga secundă. Mijlocaşul central s-a înţeles cu oficialii ieşeni pentru parafarea unui contract pe un an, cu opţiune de prelungire din partea clubului, angajamentul urmând a fi parafat în această săptămână.

Jucător de bandă dreaptă, Rareş Takacs (24 ani) a jucat la Arieşul, clubul oraşului în care s-a născut, Turda, şi a fost legitimat la Universitatea Cluj, grupare care l-a împrumutat la CS Ştefăneşti ori Metalul Reşiţa. Intrat în conflict cu şefii de la U, Takacs nu a evoluat în sezonul trecut. Drept urmare, el va da probe, CSMS urmând să-l legitimeze în cazul în care fotbalistul va da satisfacţie

 

 

Comentarii