Romania se topeste si astazi sub canicula. Cum va arata vremea in urmatoarele 3 zile la munte si pe litoral

miercuri, 08 iulie 2015, 08:12
2 MIN
 Romania se topeste si astazi sub canicula. Cum va arata vremea in urmatoarele 3 zile la munte si pe litoral

Romania fierbe si astazi la temperaturi ce ne vor taia rasuflarea. Codul portocaliu se extinde pentru jumatate din tara, iar termometrele vor arata pana la 39-40 de grade. Asa ca evitati, pe cat posibil, expunerea la soare, in miezul zilei.Astazi, cerul va fi curat in toata tara. Va fi canicula, iar indicele de confort termic va depasi pragul critic de 80 de unitati pe suprafete foarte extinse. La amiaza se vor inregistra intre 30 si 40 de grade Celsius.

In Dobrogea si in Baragan soarele va straluci, iar temperaturile vor creste. Vantul va sufla cel mult moderat, nu va ploua si va fi canicula pe suprafete mari.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei va fi si mai cald, iar disconfortul termic va fi accentuat.

In jumatatea nordica a Moldovei gasim tot vreme foarte calda insa aici, in regiunile mai inalte pot sa apara si cateva ploi scurte de vara dupa lasarea noptii.

In nordul Transilvaniei si prin Maramures va fi canicula, iar maximele vor fi extrem de greu de suportat. Vorbim de valori de pana la 40 de grade Celsius in conditiile in care indicele de confort termic va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Canicula va afecta si vestul tarii, iar disconfortul termic va fi accentuat. Si aici vor fi maxime de 40 de grade.

Extrem de cald va fi si in centrul Romaniei si vedeti ca numai la Miercurea Ciuc vor fi 34 de grade. In rest… canicula!

Canicula va fi astazi si in sud-vest. Maximele ajung la valori de 37-38 de grade, iar cerul va fi variabil si chiar senin.

In regiunile sudice se anunta vreme caniculara cu soare si temperaturi de pana la 38 de grade Celsius in Lunca Dunarii.

In Bucuresti va fi foarte cald. Cerul va fi senin, iar maxima va ajunge la valoarea de 37-38 de grade. Presiunea atmosferica va fi in scadere usoara, dar va creste la apropierea serii.

La munte,
vremea va fi frumoasa si calduroasa. Sansele de ploaie vor creste pe inserat si dupa lasarea noptii. In Carpatii Occidentali si in nordul Orientalilor vor fi averse, fulgere, vant intens si poate grindina.

Pe litoral, vremea va fi insorita si foarte calda. Pe plaja se vor atinge valori de pana la 32 de grade Celsius, iar apa marii va avea 23-24 de grade Celsius.

Cum va arata vremea in urmatoarele zile  la munte si la mare

La munte, joi instabilitatea se va generaliza si vor fi averse insotite de fulgere si de vant intens. Vantul poate lua aspect de vijelie, cresc sansele de grindina si izolat cantitatile de apa vor fi insemnate. Vineri se va raci in masivele sudice si in cele estice, iar aversele apar mai ales in Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura. Sambata vremea va fi frumoasa, cerul senin, iar vantul va mai prezenta scurte intensificari.

Pe litoral,
maine cerul va fi senin pe timpul zilei, dar aversele vor veni pe timpul noptii. Va ploua intai in nordul litoralului, dar mai apoi aria ploilor se va extinde. Vineri se raceste. Temperaturile scad in toate statiunile, vor fi averse insotite de fulgere si de vant mai intens, dar vremea va incepe sa se indrepte pe inserat si mai ales noaptea. Sambata cerul va fi senin, vantul va mai prezenta scurte intensificari, dar vremea va fi in general frumoasa. Maximele vor fi de la 25 la 28 de grade Celsius, iar apa marii va avea 22-23 de grade Celsius.

Comentarii