Rusia a debutat cu victorie

luni, 19 iunie 2017, 01:43
2 MIN
 Rusia a debutat cu victorie

 

Cupa Confederaţiilor şi-a derulat primele meciuri în acest week-end * în meciul Portugalia – Mexic s-a anulat un gol prin tehnologia video.
 
Echipa Rusiei a învins selecţionata Noii Zeelande cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă, în meciul de deschidere al Cupei Confederaţiilor 2017 la fotbal, pe stadionul Krestovski din Sankt Petersburg, în grupa A a competiţiei. Echipa gazdă s-a impus, mai clar decât arată scorul, prin autogolul lui Michael Boxall (‘31) şi reuşita lui Fiodor Smolov (‘69). Prima ocazie a meciului a fost ratată de Golovin (‘3), şutul său fiind apărat de Marinovic. Rusia putea primi penalty în min. 15, când portarul Marinovic l-a blocat pe Poloz în propriul careu. Gazda Cupei Mondiale de anul viitor a mai avut o oportunitate prin Djikia (26), cu un şut de la 30 metri, respins de Marinovic. Rusia a reuşit să deschidă scorul după o minge pierdută de oaspeţi şi ajunsă la Gluşakov (‘31), care l-a lobat pe portarul Marinovic, însă fundaşul Boxall a înscris în proprie poartă. La reulare, eforturile ofensive ale echipei antrenate de Stanislav Cercesov au fost materializate în gol în minutul 69 de Smolov, care a marcat simplu, din centrarea lui Samedov.

Ieri, în cel de-al doilea meci din grupa A, Portugalia şi Mexic au terminat la egalitate, 2-2, pe Kazan Arena. Golurile au fost marcate de Quaresma (’34) şi Cedric (’86), respectiv J.Hernandez (’42) şi Moreno (‘90^1). În min. 22, un gol al portughezilor marcat de Pepe a fost anulat cu ajutorul tehnologiei video pentru ofsaid. De asemenea şi reuşita lui Cedric (’86) a fost supusă probei video. Înaintea meciului s-a ţinut un moment de reculegere, în memoria victimelor incendiului de vegetaţie din Portugalia. Aseară, s-a disputat la Moscova şi primul meci din grupa B, Camerun – Chile. 

Comentarii