S-a stins băiatul de 18 ani implicat în accidentul de tren de la BJATM

vineri, 07 august 2015, 10:33
2 MIN
 S-a stins băiatul de 18 ani implicat în accidentul de tren de la BJATM

Tânărul de 18 ani implicat în accidentul feroviar de pe 26 iulie a murit după mai puţin de două săptămâni. Potrivit medicilor, starea sa era extrem de gravă încă de la internare, prognosticul lor fiind rezervat.

Victima ajunsese la Spitalul "Sfântul Spiridon" cu traumă cranio-cerebrală severă şi cu o contuzie pulmonară. Potrivit medicilor, aceste două cauze au determinat decesul pacientului.

Reprezentanţii spitalului au precizat că rudele băiatului au fost de la început alături de el şi că li s-a explicat că şansele de supravieţuire sunt foarte reduse.

"Pacientul a ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) cu o traumă cranio-cerebrală extrem de gravă şi cu o contuzie pulmonară deosebită, cauze care probabil au determinat şi decesul. Contuzia pulmonară a apărut în urma impactului dintre tren şi maşină, plămânii fiind zdruncinaţi. Ulterior au fost identificate o serie de leziuni difuze fără o localizare anume, leziuni care se suprainfectează. Din această cauză, pacientul necesită intubare şi ventilare mecanică, cum a fost şi în acest caz. Prognosticul colegilor a fost extrem de rezervat de la început", a precizat dr. Gabriel Perianu, medic primar UPU.

Băiatul de 18 ani, Viorel Gheorghe Pârţac, se afla duminică, pe 26 iulie, într-un autoturism Matiz condus de o femeie. Maşina a fost izbită de trenul Iaşi – Cluj la ora 11:10 la trecerea de la BJATM. Tânărul era domiciliat în satul Cozia din comuna Costuleni.

VEDEŢI ŞI:

De ce nu este barieră la trecerea Dream Village din Canta? Se aşteaptă vreo tragedie?

În ultima vreme, tot mai mulţi ieşeni folosesc varianta traversării căii ferate pe aici, din cauza barierei puse adesea mult prea devreme şi a cozilor mult prea mari de la trecerea BJATM. O barieră la Dream Village se pare că nu poate fi montată prea curând: terenul şi chiar drumul de pe partea dinspre Dacia a căii ferate este proprietate privată. Cum trecerea aceasta este din ce în ce mai aglomerată, e o certitudine că aici accidente grave vor mai fi.

 

VIDEO: Accident cu două victime în Canta. Matiz izbit de acceleratul de Cluj, la Dream Village

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi au intervenit ieri la prânz la un accident grav ce a avut loc în apropierea barierei BJATM (Comat), la trecerea la nivel fără barieră, ci doar cu semnalizare acustică şi luminoasă, de la intrarea în cartierul rezidenţial Dream Village.

Comentarii